O pasiune de 10.000 de lei

Desi probabil ca era prima oara cand vedea reclama la televizor, simtea ca era a mia oara si isi dorea sa gaseasca telecomanda mai devreme. Simtea ca mereu vedea astfel de reclame despre vise implinite ca prin miracol care se intamplau doar in lumea camerelor de filmat si a luminilor ajustate in fiecare secunda.

Isi auzea mereu prietenii vorbind despre visele lor si cum le vor transforma in realitate si vor face ce iubesc ca o slujba din care vor face bani si cum totul va fi fericit si roz si peste tot vor fi curcubee si simtea ca se satura tot mai mult de asta.

-Daca tot crezi ca stii atat de multe, de ce nu incepi tu o afacere?

Aproape ca a sarit de pe canapea cand a auzit asta. In mod normal nu l-ar fi deranjat intrebarea, doar ca el era singur in apartament si nimeni nu mai trecuse pe acolo in ultimele doua zile. Si era ora doua noaptea.

Dupa ce a reusit sa se calmeze, a incercat sa afle de unde a venit sunetul. Probabil ca era extrem de obosit si ca trebuia sa mearga urgent la somn pentru ca putea sa jure ca cineva iesise din televizor. Daca ar fi avut chef de glume s-ar fi gandit ca ar putea avea o gaura in televizor si ca a iesit din garantie.

A incercat sa inteleaga ce se intampla sau sa intrebe asta, insa nu reusea sa scoata vreun sunet. Fie nu stia ce sa spuna, fie era atat de speriat, nu putea spune. In aceste conditii, singura lui solutie era sa se gandeasca la intamplare.

S-a gandit de multe ori sa isi deschida o afacere. Avusese mii de idei de-a lungul vietii pentru afaceri cu lucruri care probabil nu erau interesante decat pentru el si alti 10 oameni din intreaga lume, dar oricat de mult ar fi crezut in acea idee, nu a facut nimic. Probabil ca daca s-ar uita la stiri ar fi vazut cateva idei pe care le-a avut promovate ca fiind afaceri de succes, dar probabil ca nimic nu s-ar schimba.

Auzise o multime de slogane, de la „Când este important pentru tine” la idei care ar trebui sa te inspire sa construiesti un pod catre Luna, dar niciunul nu era suficient pentru el. Nimic nu putea trece de bariera de nu pe care o creease in jurul ideii de afacere. Nu conta ca ii spuneai ca unul din cinci romani considera contextul economic din ultimii ani oportun pentru dezvoltarea unei afaceri, iar investitia in propriul business este considerata printre cele mai avantajoase din economie de catre 47% dintre romani sau ca va regreta toata viata, toate ideile simple si complexe duceau la nu.

S-a gandit de multe ori ca isi iubeste tastaturile mecanice pe care le-a adunat de-a lungul anilor si despre care a vorbit cu o multime de oameni de pe internet, fiecare avand o poveste diferita, si ca si-ar dori sa existe mai multe optiuni si sa existe o comunitate mai mare si spera in fiecare zi ca cineva va deschide un magazin care i-ar fi rezolvat toate probleme, dar asta nu s-a intamplat. Visa in fiecare zi ca cineva va bate la usa lui si brusc va sti despre pasiunea lui si va incepe brusc sa vorbeasca cu el despre asta de parca ar fi cei mai buni prieteni de ani de zile, dar nici asta nu se intampla.  De ce nu ar face el asta? Acum este important pentru el. Acum este acel cand pentru el.

Probabil ca daca ar fi cautat prin dulap ar fi gasit planuri detaliate despre afacere si despre costurile detaliate si o gramada de chestii cu economie pe care nici el nu o intelegea complet si calculase probabil de zeci de ori costurile si ajunsese la suma de 10.000 de lei. Toate acele planuri pareau atat de promitatoare si credea ca in sfarsit va face ceva, dar apoi au aparut 5 cifre si a gasit un motiv sa spuna nu.

Desi nu credea ca va spune asta vreodata, vocea din televizor avea dreptate. De ce nu incepea el o afacere? Afacerea lui se afla undeva dincolo de un imprumut de 10.000 de lei si acel cand era acum. Acum era important pentru el si acum putea sa spuna in sfarsit da, macar imprumutului de la Provident. Era un inceput.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s