Cea mai importanta poza

Ciudat, iar nu mai avea memorie in telefon. Putea sa jure ca in urma cu o saptamana stersese toate pozele, melodiile si filmarile pe care nu stia de ce le-ar fi avut in prima instanta si credea ca o sa ii ajunga macar inca doua saptamani.

Probabil ca iar va gasi 2000 de poze pe care le-a facut din greseala in timp ce isi dorea sa faca o singura poza unui lucru dragut pe care l-a vazut pe strada si pe care a uitat sa le stearga si zeci de filmari facute din greseala pentru ca, prin magie, uita mereu cum sa filmeze si fie incepea filmarea prea devreme, fie prea tarziu si ajungea sa aiba doua filmari la fel de proaste.

A inceput sa se uite prin album. 100 de poze cu degetul ei, 200 de poze din care nu intelegea nimic, dar pe care probabil le-ar fi putut vinde ca arta moderna pentru cateva milioane de dolari, 10 filmari din care nu intelegea nimic. Probabil ca asta o sa ii mai ajunga o perioada. Chiar se intreba de ce nu isi schimba cardul de memorie.

S-a gandit totusi sa mai verifice o data daca nu a uitat sa stearga ceva. A trecut rapid printre fisiere si a gasit un fisier destul de mare despre care nu isi mai amintea nimic. Din instinct, s-a pregatit sa il stearga, dar s-a gandit sa verifice intai ce era acolo. Clar nu stersese la un moment dat munca ei de o saptamana din greseala…Cine ar face asa ceva?

In fisier a gasit cateva poze neclare. De ce inca le mai tinea acolo? Probabil ca aici era toata memoria telefonului. Cine stie ce mai era pe acolo?

A continuat sa se uite la poze si sa incerce sa isi dea seama la ce se uita, trecand de la o poza la alta pana cand a ajuns la o poza cu doua fete. Probabil ca aveau cinci sau sase ani si se vedea ca nu erau atente la camera. Se jucau impreuna cu papusile pe covor. Si-a dat seama ca era o poza cu ea si cu sora ei. Poza era de la ziua ei si isi amintea ca sora ei renuntase la una din papusile ei doar pentru ca ea si-o dorea.

Pentru fetita de cinci ani insemna o noua jucarie de care probabil ca urma sa uite dupa o zi sau doua, dar pentru femeia de acum era cu totul altceva. Si-a dat seama ca nu mai vorbise cu sora ei de cativa ani, dar nu isi mai amintea de ce. Cel mai probabil se certasera pentru ceva neinsemnat.

Cu cat vedea mai multe poze cu sora ei, cu atat i se facea mai dor. A gasit si cateva poze cu intreaga ei familie. Nu mai vorbise cu ei de ani de zile dupa ce luase cateva decizii proaste pe care la momentul acela le vedea cu totul diferit, desi toata lumea o sfatuia sa faca exact opusul.

Desi toate ii reaminteau o multime de lucruri, cea mai importanta era o poza de cand avea 14 ani. Isi amintea ca bunica ei murise si fusese foarte afectata de asta, statuse trista saptamani intregi si in poza zambea pentru prima oara dupa atata timp si era impreuna cu familia ei.

Acum isi amintea de ce avea acel fisier in telefon. De fiecare data cand se simtea trista, venea si isi amintea de familia ei, insa mereu ii era prea frica sa sune, crezand mereu ca o vor respinge.

Aflase in viata ca sa iti amani problemele nu ajuta cu nimic, asa ca de data asta o sa incerce. Craciunul se apropia si isi dorea sa il poata  petreaca fara munca, regrete si tristete care devenea deja o rutina pe care o ignora.

Oricat iubea poza aceea, si-ar fi dorit sa o poata inlocui cu una noua. Poate ca acum era momentul.

Am scris acest articol la provocarea Joker Event Club, agenție de servicii filmare, fotografie, sonorizare și lumini, pentru evenimentul tău.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s