Apa ii daduse acea putere si trebuia sa o foloseasca cu grija

Deja facuse al treilea drum pana la dozatorul de apa in prima ora si presimtea ca urma sa ii atraga atentia cineva in legatura cu asta, insa nu ii pasa. Era cald si probabil ar fi fost in stare sa isi dea demisia daca nu ar mai avea voie sa mearga dupa apa. Simtea ca deja devenea o dependenta, insa nu putea scapa de efectele pe care le-ar avea decizia de a se lasa de apa intr-o zi de vara cu 40 de grade Celsius.

Apa ii dadea putere in fiecare zi, dar cand simtea ca i-a dat cu adevarat putere? Cand nu a avut nevoie de apa pentru a supravietui, ci chiar a primit o anumita putere prin simplul fapt ca avea apa?

Isi amintea ca atunci cand avea 6 sau 7 ani, mama o ruga mereu sa ii aduca un pahar cu apa rece si se folosea mereu de asta pentru a scapa de probleme si pentru a obtine mici avantaje si uneori mari cantitati de dulciuri. Era o zeita a apelor care uneori spargea o vaza sau se certa cu alti copii sau spunea o prostie, insa mereu reusea sa rezolve totul cu un pahar cu apa. Chiar daca mama nu ii cerea, ii aducea un pahar plin cu apa, spunand ca probabil ii e sete si reusea sa faca sa dispara amintirea a ceea ce spusese in urma cu 3 minute. Apa ii daduse acea putere si trebuia sa o foloseasca cu grija.

Anii au trecut si a ajuns la scoala. Intr-unul din ani, vara a venit mai repede si apa devenise cel mai important lucru in fiecare zi, asa ca si-a amintit de puterea ei. Intr-o zi, unul din colegi a rugat-o sa ii dea o sticla de apa pentru ca si-o uitase pe a lui acasa si atunci i-a venit ideea. Putea sa vanda sticle de apa pentru orice ii trecea prin minte: bani, mancare, favoruri, orice isi dorea. Avea noroc ca unul din buzunarele ghiozdanului ei promitea sa tina apa rece si in general isi facea treaba. Asa a ajuns sa dezvolte o intreaga afacere in pauze si sa isi creasca imperiul. Pana cand a venit vacanta si s-a terminat scoala si nimeni nu mai avea nevoie de sticlele ei. Apa ii daduse acea putere si trebuia sa o foloseasca cu grija.

A mai incercat sa repete acelasi lucru si in alti ani, insa multi nu mai erau interesati, deoarece scoala instalase un watercooler La Fantana si puterea ei era neinsemnata. Nu putea sa rivalizeze cu apa rece si gratuita.

Au trecut anii, ea a terminat scoala si liceul si si-a gasit un loc de munca pe durata verii dintre doi ani de facultate. Era acelasi loc de munca pe care il are si acum, insa isi amintea cum a fost foarte aproape sa nu mai lucreze acolo din prima zi. I se atribuise ceva usor de facut, insa, fara sa vrea, a dat-o-n bara si seful ei s-a suparat foarte tare. In timp ce asculta un discurs care combina faptul ca facuse o greseala si ca era doar prima zi, seful ei a tipat prin birou dupa unul dintre angajatii pe care il trimisese dupa o sticla de apa pentru ca se facuse foarte cald si murea de sete.

Pentru prima oara in acea zi, avea noroc. Avea in mana o sticla de apa pe care o luase de la frigider. Sticla de apa era motivul pentru care se afla acolo, pentru ca se dusese sa o ia in loc sa inceapa sa isi faca treaba, dar nu asta conta. Avea din nou putere asupra oamenilor, puterea apei. Trebuia sa isi foloseasca puterile cu grija. Si-a cerut scuze si i-a oferit sefului sticla de apa, iar in urmatoarele secunde nu se mai stia ce cauta ea in birou si a fost trimisa inapoi sa isi faca treaba.

Au mai fost cazuri in care a avut nevoie de apa dupa un maraton sau cand a trebuit sa gateasca ceva, insa cui ii pasa de asta? Avea puterea de a controla oamenii cu ajutorul apei, insa probabil ca o va folosi doar atunci cand o va da din nou in bara si va trebui sa incerce sa isi pastreze locul de munca.

Spera doar ca se va intampla din nou vara si ca va avea un watercooler La Fantana la indemana.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s