Complete-Life, informatii pentru o viata mai buna

S-a trezit destul de adormit. Inca nu se obisnuise cu programul pe care il avea, insa nu avea ce face. Nu el decidea asta. Trebuia sa isi faca treaba si lumea nu urma sa astepte dupa el doar pentru ca se simtea putin somnoros.

Era blogger si trebuia sa scrie ceva si in ziua aceea. Avea cateva idei pregatite, insa intai trebuia sa fie destul de treaz cat sa poata ajunge la laptop si sa faca diferenta dintre tastele b si d. S-a spalat pe fata, a facut un dus rapid si s-a dus sa manance micul dejun. Nu era prea intresat de asta si era putin grabit, asa ca a mancat pizza care ramasese de seara trecuta, a baut putin suc si s-a apucat de treaba.

A inceput sa scrie, s-a gandit de cateva ori, a corectat cateva greseli, a ales intre 3,4 idei, a terminat si un articol pentru ziua de maine pe care il avea in lucru de ceva timp si acolo aproape se terminase ziua lui. Nu era un program prea incarcat, insa mereu incerca sa scape de treaba dimineata.

Asa arata dimineata lui. Acum avea o zi intreaga in care sa faca ce vrea. Putea sa se joace, sa se uite la un film, sa citeasca o carte, orice isi dorea. Si-a amintit ca salvase undeva niste articole pe care nu apucase sa le citeasca si care pareau interesante la prima vedere si parea ocazia perfecta pentru a le citi.

Complete life, Be stronger then diabetes

Primul articol era de pe un site numit Complete-Life. Era ceva despre sanatate. Nu fusese niciodata interesat de subiect pentru ca nu avea timp. Stia ca la un moment dat va face o schimbare in viata sa din acest punct de vedere, insa mereu o amana. Revenind la articol, acesta continea informatii despre diabetul zaharat de tip 2.

Nu mai auzise pana atunci de el. Nu credea ca el ar putea avea.

Diabetul zaharat tip 2 este cea mai frecventă formă de diabet. În Statele Unite, Canada şi Europa, aproximativ 90% din toate persoanele cu diabet au diabet de tip 2. Se datorează rezistenţei crescute la insulină a ţesuturilor, însoţită de scăderea secreţiei de insulină. Iniţial, pancreasul produce suficientă insulină, dar din anumite motive, organismul nu poate utiliza eficient insulina (rezistenţă la insulină). Pentru a compensa această rezistenţă crescută, pancreasul produce cantităţi mari de hormon, ceea ce conduce în timp la epuizarea sa. După mai mulţi ani, producţia de insulină scade. Rezultatul este acelaşi ca pentru diabetul zaharat de tip 1, glucoza se acumulează în sânge, iar organismul nu poate utiliza eficient principala sa sursă de energie.

90% dintre persoanele cu diabet au diabet de tip 2? Asta nu suna bine. A devenit brusc mai interesat. Pentru prima oara se gandea ca poate nu era bine ceea ce facea.

Din păcate, în ultima perioadă, diabetul de tip 2 este din ce în ce mai frecvent diagnosticat la copii şi adolescenţi datorită stilului de viaţă şi obiceiurilor alimentare necorespunzătoare.

Asta nu e bine. Asta chiar nu e bine. Trebuia sa schimbe repede ceva. Poate ca va gasi raspunsul tot pe Complete-Life. Oare ce putea face?

Putea sa faca exercitii fizice si sa manance sanatos. Nu era prea greu, dar nici prea usor. Pizza si Coca-Cola sunau destul de bine si aveau un gust chiar mai bun, insa nu aveau un gust atat de bun incat sa isi riste sanatatea. Cu exercitiile fizice putea rezolva usor, dar ce facea cu alimentatia sanatoasa? Nu stia nimic despre asta.

S-a intors pe Complete-Life si a gasit cateva meniuri sanatoase. Avea nevoie macar de un mic dejun, deoarece aceea era cea mai importanta masa pentru el. Ii dadea energia necesara pentru a incepe o noua zi si pentru a-si face treaba. Din doar cateva click-uri avea deja cateva idei.

  • fulgi de porumb (30g)
    lapte 1,5% grăsime (200ml)

 

  • 2 felii pâine de graham (50g)
    caşcaval (50g)
    castraveţi (50g)
    roşii (50g)

Erau un inceput bun. A continuat sa citeasca. Se pare ca exista chiar si Ziua Mondiala a Diabetului.

Ziua Mondială a Diabetului este sărbătorită anual pe 14 noiembrie. Anul acesta, Federaţia Internaţională de Diabet atrage atenţia asupra importanţei unei alimentaţii sănătoase atât pentru prevenirea diabetului zaharat de tip 2, cât şi pentru o gestionare mai bună a acestei afecţiuni de către persoanele cu diabet.

Complete Life 680x150px

Ce coincidenta. Chiar in ziua in care el citea asta era 14 noiembrie. O concidenta fericita. Poate nu era prea tarziu.

S-a trezit putin cam adormit, insa stia ca asta urma sa se rezolve dupa ce bea putina apa. S-a spalat pe fata, a facut un dus si s-a dus sa manance micul dejun. A luat fulgii de porumb si laptele si a mancat repede. Desi ducea dorul vechiului mic dejun, facuse deja schimbarea.

Trebuia sa se apuce repede de treaba. Vorbise cu un prieten sa alerge impreuna dupa-amiaza. Asa arata acum dimineata lui de blogger. Totul se schimbase pe 14 noiembrie de Ziua Mondiala a Diabetului, iar acum facea din fiecare zi o zi in care previne orice boala si in care spune inca o data nu diabetului zaharat.

Complete-Life l-a invatat bine.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s