Floraria Mobila

Auzim povesti despre negustori care se plimbau in permanenta si care vedeau lumea, lasandu-si aprenta in cartea cuiva sau doar intr-o legenda, ne intrebam mereu unde se duc pasarile calatoare si multe alte legende despre creaturi care calatoresc distante impresionante. Legenda de astazi vorbeste despre ceva mai neobisnuit. Legenda vorbeste despre un om care ducea flori.

Desi din vremurile de demult ne-a ramas ideea cavalerismului pe care nu il mai regasim acum si despre care vorbim mereu, a existat o perioada in care lucrurile nu stateau asa. O perioada in care lucrurile in general nu stateau asa cum le auzeam.

Recoltele mergeau din ce in ce mai rau dupa o perioada de seceta, hotarele tarii erau atacate in permaneta si in fiecare zi aparea o noua problema, iar pentru acel romantism nu mai exista timp. Mesagerii aduceau mereu vesti proaste, pana intr-o zi. Ziua in care au adus vestea despre un om care aducea…flori. Nu aducea in cetate marfuri din India, nu aducea condimente sau matase sau alte bunuri, aducea flori. Vorba despre acest om s-a raspandit repede. De la un simplu negustor a ajuns sa fie cunoscut ca un razboinc neinfricat si apoi ca fiul unui rege din cele mai indepartate teritorii, iar florile pe care le aduceau s-au transformat din niste flori care putea sa creasca in orice gradina in flori culese de pe varfurile unor munti ce depaseau norii sau flori care cresteau doar in pesteri pazite de dragoni.

Niciuna din aceste presupuneri nu s-a adeverit. In cetate a intrat un om cu florile lui. Fara sa isi dea seama, majoritatea femeilor s-au trezit cu un buchet de flori langa paturile lor. Niciunul din sotii lor nu era prin preajma niciodata cand se trezeau, asa ca asta nu ii surprindea. Langa fiecare buchet de flori era un bilet. Pe fiecare bilet era scrisul fiecarui sot si fiecare incerca sa gaseasca o scuza pentru vremurile grele in care romantismul disparuse.

Peste noapte, cetatea s-a umplut de buchete si de veselie, pentru prima oara in ultimele luni. Dandu-si imediat seama ca avea legatura cu strainul care venise in cetate recent, mai multe femei s-au dus si l-au intrebat ce s-a intamplat.

-E doar un mic impuls si un semn din viitor. Peste o mie de ani, in anul 2012 va aparea ceva numit Floraria Mobila in Bucuresti si va fi o florarie online. In anul 2012, istoria se va repeta. Oamenii nu vor mai avea timp pentru persoanele care conteaza, preocupati cu alte probleme neinsemnate. Floraria Mobila le va veni in ajutor. In doar doua ore, buchete de flori pot ajunge in orice colt al orasului, ducand cateva mici scuze si o parte din sentimentele cuiva.

Asa cum astazi fiecare dintre voi a primit un buchet de flori, si in anul 2014 cineva ar putea primi un buchet de trandafiri si crini care sa ii redea speranta si sa ii reaminteasca pentru ce face fiecare lucru.

O sa incerce sa se apropie de oameni si cu ajutorul unei pagini de Facebook, insa asta e o discutie pe care o vom purta alt data.

Erau convinse ca discutasera destul. Daca tot ceea ce indurau urma sa duca la un viitor in care Floraria Mobila sa existe, atunci erau fericite sa ajute femeile din anul 2014. Le parea putin rau ca nu ele le vor primi, insa il aveau in continuare pe strain si florile lui.

Nu erau flori de la Floraria Mobila, insa pentru ele conta doar gestul.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s