Allkids-Copiii, motivul pentru care noi existam.

Era mama deja de un an si se bucura de asta in fiecare zi, insa situatia nu statea la fel in fiecare noapte. Baietelul ei dormea peste 12 ore pe zi si probabil ca luase cu imprumut pentru cativa ani cateva ore de la ea, insa era impacata cu gandul acela. Pentru ea conta doar el- alimentatia lui, joaca lui, bucuria lui, somnul lui, viata lui.

Probabil ca era deja ora doua dimineata. Fusese trezita in urma cu cateva minute de plansul lui si reusise sa puna cateva ore de liniste in biberonul pe care el tocmai il golise si se gandea sa ii urmeze sfaturile si sa doarma si ea cand a auzit o voce:

-Mami, pot sa primesc un patut nou de ziua mea?

Nu ii venea sa creada. Vocea se auzea din patutul lui. Erau primele cuvinte pe care el le spusese. Era atat de entuziasmata incat nu stia ce sa ii spuna.

-In fiecare noapte te intreb asta. In fiecare zi ma indrept spre patul vostru, in patru picioare, uneori ma lovesc de ceva si va ganditi ca trebuie sa stau intr-un loc mai sigur, alte ori reusesc sa ajung la margine si sa incerc sa urc. Atunci pare ca intelegeti si ma urcati acolo. Si acolo e atat de bine.

Patul vostru este mai mare decat intreaga mea lume. Pentru ca acolo se afla intreaga mea lume. Acolo sunteti voi mereu, incurajandu-ma cand incerc sa ma ridic si consolandu-ma de fiecare data dupa ce am cazut la loc. Si totul este atat de moale. Atunci cand cad, probabil ca eu sunt o steluta , deoarece cad pe un norisor pufos. E atat de moale si mereu te rog sa ma mai lasi putin. Mereu spun ca patul lui Mami si Tati are loc si pentru mine in fiecare noapte.

Voi aveti patutul vostru mare si pufos, eu voi avea un patut mic ca mine si pufos ca al vostru?

El se ridicase usor si se sprijinea de marginea patutului, parca spunand ca vrea si el langa ei. Se pregatea sa se ridice si sa il ia pe norisorul lor cand s-a trezit.

Orele de somn pierdute erau prietene cu Mos Ene care se strecurase incet si ii facuse un cadou pentru sacrificiul ei: un vis atat de frumos. Se uita la baietelul ei care dormea linistit. Din nefericire, nu spusese primele cuvinte. Mai trebuia sa astepte pentru asta.

Probabil ca trebuia sa se intereseze totusi de patuturi bebelusi. Sau poate patuturi copii pentru ca, pentru ea, el ramasese la fel de mic ca in prima zi, insa crestea cu fiecare zi si nu mai era mult. Poate urma sa ii cumpere un BabyGo – Patut pliant cu 2 nivele si mini-carusel Sleeper Deluxe maro . Avea oricum destule patuturi in oferta Allkids.

In timp ce in minte ii erau prezentate sute de modele de catre imaginatia ei, un gand continua sa iasa la suprafata:

Copiii, motivul pentru care noi existam.

Atunci se uita inca o data la el si simtea ca fiecare zi si fiecare noapte chiar merita.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s