Romanda, zeul acoperisurilor

Armata le batea la usa. Toate mitologiile se pregatisera pentru asta. Toate divinitatile se adunasera intr-o singura fiinta pentru lupta finala. Rau contra bine. Lupta avea sa se dea pe acoperisul lumii. Daca binele castiga, acoperisul rezista. Daca raul castiga, acoperisul cadea.

De o parte stateau Thor, Odin, Zeus, Poseidon, Anubis si toate celelalte divinitati unite din mitologia romana, egipteana si nordica, iar in cealalta parte era tot raul adunat de imaginatia oamenilor in fiinta lui Loki, a orcilor, vrajitoarelor si, mai pe scurt, toate cosmarurile omenirii.

Proportiile celor doua armate erau doar estimate de calaretii binelui care se aventurau si isi riscau viata pentru a vedea dintr-un alt unghi campul de batalie, desi estimarea era departe de a fi corecta, deoarece armatele se miscau in permanenta si segmentele masurate se amestecau.

Niciuna dintre armate nu isi dorea sa inceapa, deoarece primul contact avea sa fie violent si atunci urmau cele mai mari pierderi. O armata se ferea de aceste pierderi pentru ca nu puteau fi inlocuite, iar cealalta se multumea sa stea si sa astepte momentul in care dimensiunile se vor transforma in frica.

Acest moment nu a fost prea departe, deoarece o serie de strigate de lupta au umplut vazduhul. Armate nesfarsite umplusera campul de batalie si inaintau foarte rapid. In tabara Binelui, arcasi asteptau pe ziduri si cavaleria se ascundea in diferite zone din jurul portilor. Ceea ce s-a intamplat nu este foarte clar, deoarece nimeni nu a putut urmari fiecare parte a bataliei, insa in urma ei a ramas retragere Raului si multe probleme pentru Bine.

Urmatorul atac a fost imediat, urmat de un altul si de altul. Fiecare mai aproape de porti, fiecare lovind mai puternic. Loviturile ii faceau pe cei din interior tot mai incordati pentru ce va urma. Din spatele lor, s-a strecurat un zeu mai micut de statura. S-a dus incet, a batut de doua ori in usa si s-a retras. Bataile au incetat, insa poarta a devenit transparenta. Puteau vedea clar incercarile de patrundere, insa poarta nu putea ceda.

Zeul s-a intors spre ei si le-a zis:

-Fereastra Velux, si s-a facut nevazut, probabil intr-un loc in care era nevoie de el.

Loviturile continuau, insa nu aveau niciun efect. Batalia pe pamant incetase, urma batalia aeriana. Dragoni incepusera sa zboare pe deasupra capetelor oamenilor si o creatura necunoscuta raspandea frica printre soldati, facandu-i pe majoritatea sa isi piarda curajul si sa ezite in a mai ramane pe posturi.

Acelasi zeu a aparut, de data asta in varful unui turn. A ridicat mana in aer pentru cateva secunde, in urma acestui gest aparand deasupra lor un strat prin care nimic nu trecea.

A sarit din varful turnului, aterizand langa ceilalti zei si a spus:

-Acoperisuri Gerard si tigla metalica.

Dupa  acest moment, erau complet izolati de ceea ce se intampla afara si de batalia de pe acoperisul lumii. Urmatorul lucru cunoscut era un calaret care deschidea fereastra si anunta victoria Binelui.

Inainte de a se putea bucura de rezultatul bataliei, toate zeitatile l-au cautat pe micutul zeu care parea ca a salvat totul. L-au gasit impreuna cu cateva bucati de tigla intr-un coltisor al cetatii.

-Cine esti tu si cum ne-ai aparat?

-Eu sunt Romanda, zeul acoperisurilor. Nu a fost mare lucru. Doar niste tigla metalica montata de Romanda combinata cu putina membrana delta de la Romanda si terminat cu o fereastra de mansarda Velux de la Romanda.

Din poveste a mai ramas nespus doar un fragment:

ROMADA este cunoscută ca una dintre firmele reprezentative din piaţa de sisteme de învelitori metalice şi aceasta datorită cărţii sale de vizită: calitate, preţ, promptitudine. ROMADA este distribuitor autorizat pentru RUUKKI, GERARD, MEGAPROFIL, FAKRO si VELUX.

Aceasta este povestea zeului acoperisurilor, Romanda, si cum acesta a salvat acoperisul lumii.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s