Da, Danone e un nume potrivit

Se uita la panza de paianjen. Se intreba cum a aparut acolo. Ieri nu era acolo. Astazi era. Totul se intamplase atat de repede. Vedea cum crestea in fiecare zi. Se gandea la insectele care aveau sa se blocheze acolo. Se gandea cate vor ajunge acolo, cate vor scapa si cate vor ramane blocate.

Poate ca doar i se parea ca panza creste. Poate ca va ramane asa pana se va gandi ca trebuie sa curete colturile. Se gandea cat de mare putea totusi sa devina acea panza.

Intr-o altfel de panza erau prinse miliarde de insecte. Fiecare incerca sa evadeze, insa toate se blocau. El vedea ambele panze. Se uita la ele si incerca sa le inteleaga.

Prima panza, panza din camera, era destul de mica. Vedea doua insecte care inca se miscau acolo, mai aveau o speranta. Poate vor scapa. Poate vor ramane acolo. Inca aveau o speranta. Si-a imaginat ca natura le mai dadea o sansa. Si-a imaginat evolutia cum s-a gandit doar la cele doua insecte pentru o secunda si le-a oferit alegerea unei mutatii. Puteau avea orice. Isi imagina cum insectele evoluau, rupeau panza si scapau.

Se gandea si la a doua panza. Era prea mare pentru a se gandi la ea in totalitate. Era mult prea mare pentru el. Putea vedea miliarde de insecte care se zbateau. Aceste insecte aveau de partea lor evolutia, insa nu stiau sa o foloseasca. Vedea cum un milion de insecte isi schimbau culoarea in fiecare minut, altora le mai aparea o pereche de aripi si inca 3 milioane isi imbunatateau vederea. Toate se schimbau, insa ramaneau la fel. Erau in continuare captive.

Le privea neputincios. Erau prea multe pentru el, iar evolutia lor ii depasea. Totul se intampla prea repede si prea haotic pentru el. Parea ca totul e logic si ca totul e ilogic. Cauta tipare, cauta puncte care fusesera slabite, insa nu era nimic. Nu functiona si probabil ca vor ramane blocate acolo.

Atunci a vazut-o. Evea corpul alb, ochii negri si aripile rosii, probabil prima etapa a propriei evolutii. Era prima care scapa. Era prima care va atinge o noua stare. Era prima care va atinge libertatea, prima care va simti libertatea.

A izolat insecta si a dat timpul inapoi. A pornit de la un punct. Era un punct liber. Era o idee. Era un punct de lumina care tocmai aparuse intr-o gandire. Punctul s-a transformat in doua puncte, apoi in patru, apoi intr-un concept. Atunci i-a vazut aripile aparand si primele secunde de zbor. La inceput timida, a ajuns dupa doar cateva minute sa zboare. Avea un univers infinit de explorat si era pregatita. Atunci s-a blocat in plasa.

Se uita in jurul sau si vedea alte milioane. La inceput doar se gandea ca ele exista, apoi le-a vazut cu adevarat. Le vedea mereu cu alta culoare, mereu cu alti ochi si cu alte aripi, insa niciuna nu scapase. S-a gandit ca putea incerca sa schimbe ceva.

A inceput prin a schimba culoarea. A inceput cu o transparenta aproape totala si a incercat intreg spectrul, insa nimic nu se schima. Panza nu tinea cont de alb si de rosu, ramanea la fel de rezistenta. A incercat si combinatii de doua culori, apoi de trei. A incercat milioane de combinatii si a gasit-o. O combinatie de albastru si rosu si plasa parea sa cedeze.

A continuat cu ochii. Trebuia sa vada lumea diferit si trebuia sa o vada in amanunt. Atunci a inceput sa acorde mai multa atentie si a inceput sa organizeze diferit tot ceea ce vedea, obtinand un design perfect.

La final, avea nevoie de aripi, insa nu avea nevoie de alte perechi sau de aripi mai puternice. Avea nevoie de mici puncte ca inceputul ei care sa ii ofere putere. Asa ca a inceput sa ii caute cu campanii sociale. A cautat punctulete de lumina peste ot, le-a transformat pe toate in concepte si astfel a reusit sa se elibereze.

Asta era povestea primei insecte care s-a eliberat din panza. Probabil ca o va numi Danone. Da, Danone e un nume potrivit.

In continuare se uita la panza de paianjen care se afla in coltul camerei. Probabil ca o va curata, insa acum nu avea timp. Trebuia sa plece la lucru si sa isi termine iaurtul Danone. Poate alta data.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s