Dinastia Tian

Arheologii au facut o descoperire importanat in China. Se pare ca istoria, asa cum o stiam pana acum, se va schimba definitiv. Daca pana acum se credea ca dinastia condusa de Trei Augusti si Cinci Suverani,premergatoare dinastiei Xia, era cea mai vechea, intre 2500 si 2070 i.Hr, o noua dinastie se pare ca va primi aceasta onoare. Este vorba de dinastia Tian.

Daca in dinastia Xia puteam vorbi despre vase de bronz, turnate, ce imitau diverse forme animaliere, se pare ca in dinastia Tian se vorbeste de niste vase ce imitau forme umane. Vasele ce dateaza din aceasta dinastie se pare ca aveau forme ale unor zeitati ce imprumutau chipul omului si contineau diferite esente.

Se pare ca inca din aceasta perioada, mai exact anul 4000 i.Hr, oamenii au inceput sa descopere puterea pe care o au plantele. Acestea au influentat atat direct, cat si indirect vietile oamenilor.

In mod direct, se observa o schimbare in rutina locuitorilor Chinei care incep sa acorde o atentie foarte mare igienei, dovada stand o sticla ce a fost numita Apa de Parfum My Angel pentru femei. Se pare ca aceasta continea o esenta ce trebuia sa simbolizeze legatura puternica dintre om si natura si viata lor strict legata de aceasta.

De asemenea, se observa o importanta a ceaiului mult mai indepartata decat s-a stiut pana acum. Acesta s-a infiltrat usor in alimentatia populatiei si in ritualurile lor. 5 persoane se asezau intr-un cerc si rosteau o incantatie in cinstea zeiteti Tian, zeita frumusetii si sanatatii, pentru a oferi ceaiului puteri vindecatoare. S-a gasit chiar si un vas pe care se afla o inscriptie. Desi stearsa si aparent intr-un dialect disparut, aceasta a fost tradusa: ceai verde chinezesc Parfum de Primavara. Se crede ca acesta era folosit in timpul ritualului de primavara care trebuia sa aduca recolte bogate si sa fereasca populatia de inundatii, secete si alte dezastre.

Arheologii incearca in continuare datarea cu carbon a dinastiei Tian, insa singurul indiciu pe care il au este un site web care poarta numele dinastiei si care se pare ca vorbeste despre secretele Chinei de acum peste 6000 de ani. Nu se stie daca exista o legatura, insa este clar ca zeita Tian a oferit puterea naturii acestui site si ca el va duce mai departe istoria unei perioade indepartate.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s