Totul s-a stins si agentii au dat alarma, insa el fugise in intuneric si era departe.

Mai avea doar un minut pentru a se gandi. Putea sa dea inapoi, sa uite totul si sa isi continuie viata sau putea continua, renuntand la tot ce avea.

Nu mai avea timp de gandire. 30 de secunde. Chiar urma sa o faca. 10 secunde. S-a indreptat spre usa. O secunda. Acum era momentul.

A iesit calm pe strada. Soarele lasase locul Lunii de cateva ore si nimeni nu mai era pe strada. Doar o umbra ratacita care astepta soarele sau care il cauta in alta parte.

Ziua, pe locul pe care statea el, vedea mereu acelasi copil lovind o minge. Probabil avea 8 ani, insa nu putea fi sigur, deoarece nu il intrebase niciodata. Ii facea placere sa il vada jucandu-se. Il facea sa uite de ziua precedenta si de urmatoarea.

Il fascina gandirea sa. Il fascina ca se gandea la viata doar in astfel de momente. Il fascina gandirea omului pentru ca realiza ce are doar cand putea pierde totul.

S-a apropiat incet de cladire. Era foarte atent si a vazut imediat o camera. Se antrenase pe cele mai bune sisteme de supraveghere, deci stia ce sa faca. S-a apropiat la fel de incet de intre, iar in secunda urmatoare deschidea usa. Mult prea simplu. Suspect de simplu.

Imediat ce a deschis usa, a auzit alarma si multa miscare. Aflasera de el. Nu avea sa fie simplu. Poate nici posibil, insa nu putea fugi. Era momentul sau.

A intrat in cladire incet si a cautat prima usa. Era un inceput. De aici se putea gandi mai bine ce sa faca. A scos planul cladirii si a inceput sa caute. Era in camera A13 si trebuia sa ajunga in C3,  deci trebuia sa treaca prin 3 holuri si sa se ascunda in 4 camere. Era cu mult peste simularile pe care se antrenase, insa in simulari nu i se dadusera astfel de camere. Se uita in jurul lui in speranta unui avantaj, insa nu l-a gasit aici.

Dupa A13 urma A6, pe urmatorul hol. A deschis usa cu grija si a vazut 5 agenti trecand pe langa el. Probabil ca mai erau inca 10 pe holul urmator, insa gasise primul avantaj: zgomotul. Auzea comenzile date de superiori si alarma care inca nu se oprise, deci urma sa nu fie auzit. A asteptat ca agentii sa dispara dupa un colt si a iesit.

In acel moment alarma s-a oprit si linistea era totala. Si-a dat seama de ce. Insa era prea tarziu pentru gandit. A fugit cat a putut de repede in camera A6, s-a oprit pentru un minut acolo, apoi a fugit in camera A1. Tot nu auzea nimic, deci era clar ca C3 era pazita de toti agentii. Asta nu era bine.

A iesti din nou pe hol si s-a apropiat de colt. S-a uitat cu grija si a vazut 5 agenti in fata usii. Probabil ca inca 5 erau inauntru. Avea nevoie de o diversiune. Trebuia sa existe ceva. A luat planul cladirii si a inceput sa caute. Stia ca exista o camera care il poate salva.

Atunci a gasit-o. Camera B2. De aici putea actiona panoul. Nu mai conteaza ce a facut dupa descoperire, deoarece becurile incepusera sa se aprinda si sa se stinga in intregul etaj. A iesit repede si s-a ascuns in camera A3 si a asteptat. Surpriza nu era completa, insa era nevoie de putin timp pentru a o arata.

A auzit pasi, semn ca agentii iesisera. Probabil ca s-au dus spre camera B2. A auzit usa camerei panoului cum se deschide si a iesit imediat. S-a dus spre ea si a blocat-o. A facut totul in cateva secunde, apoi s-a intors in camera si a asteptat.

A auzit vocile agentilor care ii chemau pe cei 5 din afara, i-a auzit iesind si a stiut ca acesta era semnalul. Lasase usa usor deschisa pentru acest moment. A iesit incet, s-a strecurat in camera C3 si totul urma sa se termine.

Surpriza urma sa fie completa. A scos o telecomanda din buzunar, a apasat butonul si s-a asternut intunericul. Calculatorul principal avea o alimentare separata, deci nu isi facea grija.

S-a apropiat cu un USB. L-a introdus repede, a tastat repede cateva cuvinte, a descarcat fisierul si a plecat. In spatele lui se distingea pe ecran „Spy-Shop” inconjurat de o secventa binara. Totul s-a stins si agentii au dat alarma, insa el fugise in intuneric si era departe.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s