A fost odata ca niciodata GlamourShop.

A fost odata ca niciodata, o fata de imparat. Imparatul se mandrea cu campii intinse care radiau vara galbenul graului, paduri mai intinse decat isi putea imagina cineva, rauri limpezi, razboinici neinfricati, un regat la care nimeni nu s-a gandit vreodata ca poate exista, insa cel mai mult se mandrea cu fata sa.

Intr-o zi, fata sa se plimba prin padure. Era una dintre plimbarile sale lungi de cateva ore, insa niciodata nu patise nimic si toate lumea se obisnuise cu aceste lucruri. La un moment dat, o batranica a aparut in fata sa si i-a zis:

-Ce mai faci, draga fata?

Fata a vrut sa raspunda, insa imediat a continuat batranica:

-Nu ai vrea sa probezi o rochie?

Acum nu mai era nevoie de niciun raspuns. Daca iubea ceva mai mult decat pe imparat si plimbarile, acel lucru era o rochie. Rochii casual, rochii normale, nu conta.

A cerut rochia, insa imediat ce a imbracat-o, a cazut jos. Batranica a disparut repede, iar fata de imparat a ramas singura in mijlocul padurii. Asa a gasit-o imparatul dupa cateva ore, ingrijorat ca ea nu se mai intorsese.

A chemat imediat vrajitorul castelului care a incercat tot ceea ce stia. A combinat cele mai rari ierburi, a incercat combinatii de substante, insa nimic. Putea fi o singura cauza: rochia. Singurul leac era o rochie mai frumoasa si mai puternica.

Imparatul a trimis veste in intreaga imparatie: cel care va aduce o rochie ce o va trezi pe fata sa va primii mana ei si jumatate din regat. Dupa doar cateva ore, in fata castelului se formase o multime care credea ca va avea rochia castigatoare. Erau aduse cele mai fine rochii, rochii de office, rochii de matase, rochii din aur, croitorii nu mai dormeau, nu mai mancau, nu mai traiau, doar pregateau urmatoarea incercare pentru un print norocos.

Un baiat fara nume a auzit si el anuntul. Probabil avea si el un nume pe care il primise atunci cand se nascuse sau din greseala in urma cu multi ani, insa acum era doar un baiat fara nume. El stia ca nimeni nu va putea sa creeze o rochie perfecta, insa stia unde putea gasi o rochie. Nu orice rochie, ci o rochie realizata de zane in cinstea printesei lor in urma cu cativa ani.

A aflat de un pustnic care traia intr-o pestera din varful unui munte care stia unde se afla rochia. A trecut peste mari si tari, peste campii, dealuri si munti, a trecut prin zone calme si prin zone periculoase, insa a ajuns. De la baza, muntele parea impunator, strapungand norii, insa nimic nu era imposibil cand el era ghidat de un scop.

Ajuns la pestera pusnicului, a intrat incet. Pusticul a inceput sa vorbeasca:

-Stiam ca vei veni. Rochia pe care o cauti este undeva prin regat, intr-o cutie. Nu iti pot spune unde deoarece puterea rochiei este mult prea mare.

Baiatul nu s-a lasat descurajat si a inceput sa caute. A strabatut apele si uscaturile, mari, rauri, fluvii, campii, dealuri, depresiuni si munti, a luptat cu toate creaturile pe care mitologiile si le puteau imagina, insa nu a reusit sa gaseasca rochia.

Era aproape descurajat, cand si-a dat seama ce a vrut sa spuna pustnicul. A trecut la calculator si a cautat pe internet rochii de seara. Era ultima lui sansa. A gasit un regat de care nu mai auzise: Glamour Shop.

A inceput sa caute si prin acest regat. A cautat peste categorii si imagini, click-uri si pagini si a gasit-o. Era chiar rochia zanelor. A comandat rochia, iar a doua zi a primit-o, a pus-o intr-o cutie si a dus-o la castel.

In fata multimii de printi, el se simtea atat de mic, insa rochia il facea sa se simta mare. Stia ca el putea sa o trezeasca pe printesa. A asteptat o ora, doua ore, o zi, doua zile, timpul trecea, insa lui nu ii pasa. In fata lui mai erau 100 de printi, apoi 50, apoi 10, apoi 5, apoi nu mai era nimeni. Era randul lui.

A intrat incet, tacut si doar i-a aratat rochia imparatului. Acesta a incercat cu ultimele sperante, iar miracolul s-a intamplat: fata a deschis ochii. Vraja rochiei de la GlamourShop a fost mai puternica decat vraja care o adormise.

Restul este deja un basm pe care copiii il vor asculta, amintindu-si de magia GlamourShop. Iar baiatul si fata de imparat probabil ca traiesc si acum la conducerea regatului, iar ea inca poarta rochia plina de magie de la GlamourShop.

Sfarsit.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s