Iadul nu va ingheta. Au Heat-X.

Intrebare suplimentara la un examen de chimie: Este Iadul exoterm (emite caldura) sau endoterm (absoarbe caldura)?
Pentru a-si demonstra opinia, cei mai multi studenti au folosit legea lui Boyle, care spune ca un gaz se raceste atunci cand se extinde si se incalzeste atunci cand este comprimat, sau ceva similar.
Insa unul dintre studenti a scris urmatoarele:

Avand in vedere ca Iadul si Raiul sunt prezente in viziunea crestina, vom presupune ca un suflet nu se mai intoarce pe Pamant dupa moartea trupului. In acest caz, un suflet poate ajunge fie in Rai, fie in Iad si va ramane acolo.

Cum niciun suflet nu se mai intoarce, deducem ca sufletele continua sa apara si vor ajunge, la randul lor, in Rai sau Iad, deci populatia Iadului este in crestere. Se vor distinge doua cazuri:

1. Daca Iadul se extinde cu o rata mai mica decat cea cu care intra sufletele in el, atunci temperatura si presiunea in Iad vor creste atat de mult incat pana la urma se va declansa tot Iadul pe pamant.
2. Daca Iadul se extinde cu o rata mai mare decat cea cu care intra sufletele in el, atunci temperatura si presiunea vor scadea pana cand o sa inghete Iadul. Asadar, care din ele este?

Avand in vedere ca fiecare religie spune ca daca nu crezi in divinitatea/divinitatile ei, vei ajunge in Iad sau alta denumire data acestui loc, este clar ca toti vom ajunge acolo, deci populatia Iadului creste exponential. Din cauza ca legea lui Boyle spune ca, pentru ca temperatura in Iad sa ramana constanta, volumul Iadului trebuie sa creasca proportional cu numarul sufletelor care intra.

Asadar, care din ele este? Daca acceptam postulatul pe care mi l-a dat Sandra in primul an de facultate, „o sa inghete Iadul inainte sa ma culc cu tine”, si tinand cont de faptul ca m-am culcat cu ea azi-noapte, atunci ipoteza a doua trebuie sa fie cea corecta. Prin urmare, sunt sigur ca Iadul este endoterm si ca a inghetat deja.

Insa Iadul nu va ingheta. Au Heat-X.

Panourile radiante Heat-x sunt sisteme de incalzire care lucreaza pe principiul radiatiei de caldura (unde infrarosii). Acestea au un consum foarte scazut de energie si ofera un climat placut in incapere. Conductorul de caldura il constituie fibra de carbon. Panoul radiant Heat-x transforma energia electrica cu un randament de 97% in caldura. Acoperirea speciala a suprafetei este optimizata pentru a realiza o cedare maxima a caldurii in gama lungimilor de unda situata intre 2 si 20 µm.

Sistemele de incalzire prin panouri radiante se impun tot mai mult pe piata, datorita noii tehnologii care se bazeaza pe radiatiile infrarosii, aceleasi prin intermediul carora Soarele incalzeste Terra. Fara nici o exagerare, aceste panouri radiante aduc soarele în casa. Instalarea este mai mult decat facila, nu exista tevi, calorifere, centrale sau alte asemenea accesorii.

Panoul radiant se monteaza fie pe perete, poate deveni foarte usor un tablou decorativ, fie pe tavan unde se poate ingloba in placile de gipscarton sau tavan fals, cea de-a doua varianta fiind de preferat. Panoul se prinde de suportul de zidarie cu ajutorul mijloacelor clasice de genul diblurilor, se leaga printr-un cablu electric la retea, se monteaza un termostat si instalarea este finalizata.

Avantajele sunt certe si multiple. Nu exista riscul aferent instalatiilor de încalzire clasice: aparitia monoxidului de carbon, scapari de gaze, implicit pericol de explozie sau asfixiere.

Sa presupunem ca poti face activitati de vara iarna cu ajutorul panourilor radiante Heat-X. De exemplu, tu vei bea linistit o Coca-Cola cu gheata si te vei gandi sa dai drumul la aerul conditionat in timp ce prietenii tai discuta despre ciocolata calda, facturi mai mari. Poate chiar vei planui deja o vacanta la mare.

Se spune ca Iadul este foarte urat, insa societatea vede ca un lucru rau oamenii care aleg sa nu functioneze doar in anumiti parametrii, oameni care aleg sa faca lucruri diferite, sa se distreze, deci lucrurile din Iad sunt defapt frumoase, insa vazute diferit. Deci in Iad poti face activitati de vara chiar si iarna. Totul cu ajutorul panourilor Heat-X.

Pana aici pare ca Iadul nu va ingheta, insa trebuie sa analizam si din punct de vedere economic daca Iadul isi poate permite cate un panou radiant la fiecare aproximativ 100 de metri patrati pentru a-si asigura o temperatura constanta.

Folosind inegalitatea lui Heat-X, avem ca:

slide111

Cum termenul „panouri radiante” din relatie este constant, vom obtine ca Iadul este exoterm.

Acest student este singurul care a luat nota 10.

Reclame

2 gânduri despre &8222;Iadul nu va ingheta. Au Heat-X.&8221;

  1. Pingback: Blog Awards | Campania Heat-X

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s