Vad ceva numit IMOPEDIA.

-Ce ai vazut de data asta?
Avea multe viziuni. Vedea de multe ori in viitor, ii erau aratate idei ale omenirii din diferite perioade. Desi parea cel mai bun lucru pe care il putea avea, nu il putea folosi asa cum dorea. Primea la intamplare inventii din secolul 19, apoi din secolul 25, apoi din secolul 21 si tot asa. Reusise o singura data sa acceseze aceasta baza de date, insa efortul il facuse sa stea inconstient timp de 5 zile. Prietenul sau era singurul care stia de darul sau si statea langa el la fiecare viziune.
Reusea totusi sa afle si diferite informatii care il ajutau sa vada  intreaga lume din punct de vedere politic, social, economic, geografic si asa mai departe. De exemplu, stia ca se afla pe teritoriul care va purta numele de Bucuresti,  o asezare care va fi capitala unei tari numite Romania care va trece printr-o perioada de declin la inceputul mileniului 3.
– De data asta am avut doua viziuni, una dupa cealalta.
De obicei, o viziune il obosea foarte tare si credea ca aceea era limita sa, insa nu simtise o diferenta notabila in cazul celor doua. Stia ca cele doua se vor referi la un singur eveniment, unul foarte important.
– Aud o melodie. Este insotita si de o poveste. Un om coboara dintr-o masina, iar in aer apare un slogan. Este putin neclar, insa cred ca spune „Obisnuieste-te sa imparti si cu altcineva!”.
Vad ceva numit IMOPEDIA. Apar niste oameni destul de importanyi, mari posesori de pamanturi care se ocupa cu vanzarea lor. Se numesc reprezentanti ai unor companii imobiliare si se pare ca sunt cei mai importanti reprezentanti din tara lor.
S-a oprit pentru o clipa, apoi a inceput sa scrie. A scris fara oprire timp de 5 minute. Prietenul sau s-a uitat si a vazut ca se repeta mereu un nume: IMOPEDIA. Si-a dat seama ca e vorba de acea melodie, iar mai sus a vazut un nume: Taxi. S-a gandit ca poate este un spirit pe care un grup de samani numit Taxi il invoca, insa nu putea afla deoarece parea scris intr-o limba straveche.
Si-a revenit dupa doar cateva secunde si a continuat.
– Vad un fond alb pe care apar sute de cuvinte. Toate par sa vorbeasca despre pamanturile din viitor si despre locurile in care vor trai oamenii. Nu pot sa deslusesc decat o expresie: „Mai dinamic, mai performant, mai aproape de tine.”
Aceeasi pauza l-a oprit din vorba. A inceput sa deseneze ceva. La inceput parea schita unei inventii care spera ca va schimba cursul istoriei, insa schita s-a apropiat de final si s-a conturat acelasi nume: IMOPEDIA. Poate ca acest zeu incerca sa le transmita un mesaj, iar ei vor fi primii oameni care ii vor duce religia mai departe.

Acum credea ca intelege. Era vorba de ceva ce el numise „site”, un lucru pe care nu il putea atinge si care se afla pe o mare panza de paianjen care se intindea peste intreaga lume. Probabil ca desenul sau era ceva numit „logo”.
A continuat sa se gandeasca la semnificatia acestor lucruri, insa a fost intrerupt de sunetul foii. El continuase sa deseneze ceea ce parea intregul site. Era slab conturat, cu exceptia unei parti care vorbea despre parerea publicului despre el.
-Cred ca ti-ai dat seama despre ce este vorba.
Vocea sa l-a surprins, insa a raspuns cu calm:
-Da, am inteles ca este vorba despre un site numit IMOPEDIA, insa nu inteleg de ce este atat de accentuata parerea publicului.
-Infatisarea acestei IMOPEDIA trebuia sa para foarte slab conturata, insa gandurile mele au deschis fiecare parte a sa. Am trecut prin Vanzari apartamente Bucuresti, Apartamente de inchiriatVanzari vile de lux si m-am oprit la aceasta parere a publicului care mi-a captat o parte din gandire. Am incercat sa imi dau seama ce cauta aceasta putere, insa era prea multa imformatie. Vedeam doar o serie de intrebari:
Cât de mult crezi că ajută un brand părerile venite din partea publicului? Cât de important ți se pare existența unui videoclip dedicat breslei imobiliare? Cum apreciezi piesa trupei Taxi, compusă la cererea IMOPEDIA.ro și dedicată pieței imobiliare?
-Si ce parte a gandirii a ramas acolo?
-Nu stiu, probabil ca va aparea in anul 2013 ca o parere-fantoma si poate ca va disparea la fel de repede cum a aparut. Doar timpul poate raspunde acestei intrebari.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s