Prima zi

Toti ne amintim prima zi de scoala. O zi mult prea mare pentru niste copii atat de mici, o zi mult prea lunga pentru viata noastra atat de scurta. O zi care marca un nou inceput, prima zi dintr-o noua etapa a vietii noastre, prima pagina dintr-un nou capitol al povestii vietii noastre.

Suntem niste soldati recrutati prea repede in razboiul cu necunoscutul. Inarmati cu curaj, mergem sa descoperim o noua lume precum Columb. Poarta de la intrarea in curtea scolii pare mult prea grea, este ingreunata mult de frica noastra. Nu stim daca vom descoperi o bucata din copilaria pe care nu am apucat sa o traim in totalitate sau daca vom fi pe un teritoriu ostil in care nu vom gasi nicio ascunzatoare.

Lasam in urma prieteni si parinti, ne lasam in urma copilaria pentru a ajunge mai mari. Este prima zi din aceasta etapa mare, prea mare pentru niste oameni care se simt mici in fata scolii. Este o cladire impunatoare, ne simtim ca o gazela inconjurata de sute, de mii de lei. Nu stim daca toate celelalte persoane din jurul nostru vor deveni noua noastra familie sau daca vom fi ca o masina pe gheata care trebuie sa se fereasca de niste obstacole care pot insemna sfarsitul drumului.

Suntem mici Feti-Frumosi care trebuie sa se inarmeze cu intreaga lor fiinta si cu curaj si sa se duca sa infrunte un zmeu numit Scoala. Prima zi de scoala este prima batalie.

Suntem mici spioni trimisi in cercetare in tabara adversa, mici generali care planuiesc o stragerie de a ataca noile obstacole care se ivesc in calea noastra. Suntem, rand pe rand, recrutati in mici divizii, facem parte din infanteria care trebuie sa invete tehnica de razboi pentru a avansa in viata, pentru a ajunge tacticieni, generali pentru a spera ca vom ajunge chiar presedintii unei natiuni aflate in razboi direct cu necunoscutul.

Prima zi in blogging ramane cea mai importanta zi. Este inceputul tau intr-o lume cu totul noua. Nu mai esti copilul care se poate intoarce la parinti pentru a mai avea cateva secunde de siguranta. Aici, la inceput, esti doar tu. Doar tu si ideile tale, doar tu si cuvintele tale.

Asa cum scoala a fost a doua ta casa, blog-ul este a treia casa. Este casa ta, aici vor locui ideile pe care incerci sa le asterni pentru ca ele te reprezinta ca persoana. Aici nu primesti calificative, aici poti primi aprecieri sau critici, dar tu alegi daca ai scris ceva ce te reprezinta, ceva ce iti apartine tie ca persoana sau daca trebuie sa iti mai cauti cuvintele, daca trebuie sa iti mai cauti stilul, daca trebuie sa gasesti esenta ta in vorbe.

Prima zi de blog este prima lectie pe care o inveti. Aici ai parte de o noua scoala cu diferite materii. Aceeasi poarta mult prea grea care te desparte de curtea internetului, aici esti tu, inconjurat de caracterele oamenilor, nu de forma lor fizica. Aici te simti la fel de mic, insa cuvintele tale te pot hrani pentru a ajunge mare.

In prima zi, descoperi lucruri pe care lumea reala nu te-a lasat sa le descoperi. Aici descoperi ca nu mai esti doar un personaj episodic in carte vietii, pe blog tu esti personajul principal. Tu esti unicul tau angajat, tu esti unicul membru al unei familii. Tu faci totul. Design-ul trebuie sa fie rezultatul tuturor lucrurilor care au trecut prin fata ochilor tai si au lasat o pata de culoare pe tabloul pe care drumul tau in viata il picteaza, iar continutul trebuie sa fie rezultatul tuturor cartilor pe care le-ai citit, rezultatul tuturor melodiilor pe care le-ai ascultat, rezultatul tuturor discutiilor si incurajarilor pe care le-ai primit. Blog-ul trebuie sa fie un rezumat al vietii tale.

Profi

Deoarece prima zi de scoala este atat de importanta pentru fiecare, cei de la Profi vor sa premieze scolile din Romania. Daca stam sa ne gandim, in fiecare scoala din Romania exista cel putin un dascal care sa isi dea silinta pentru a forma noi oameni, cel putin un elev care vrea mai multe de la viata, care vrea sa invete mai mult, care stie ca parintii sai fac eforturi pentru ca el sa fie la scoala si care vrea sa ne ii dezamageasca, un elev care isi cauta un rol in societate, deci fiecare scoala ar merita sa fie premiata.

Prima zi de scoala este un mic detaliu al vietii noastre, insa detaliile mici ne fac viata mai frumoasa. De exemplu, atunci cand faceti cumparaturi din magazinele Profi, puteti oferi punctele primite unei scoli inscrise in concurs. Eu as putea spune ca merita punctele Scoala Gimnaziala Virgil Mazilescu Corabia, deoarece aceasta scoala este parte din decorul primei zile de scoals, este o parte din decorul in care au trecut opt ani de zile din viata mea, insa, asa cum am mai spus, fiecare scoala merita sa castige. Pentru alte detalii intrati pe Profi te premiaza.

Prima zi de scoala ramane speciala, iar prima zi in care noi o ajutam in vreun fel arata ca acea ocazie speciala nu a disparut din mintea noastra. Cei de la Profii ne ofera cate o prima zi in fiecare zi in care cumparam din supermarket-urile lor.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s