Tu cat platesti pentru sanatatea ta?

Subiectul Rosia Montana este dezbatut din multe puncte de vedere, sunt evidentiate avantaje si dezavantaje. Trecand peste sume de bani, trebuie sa intelegem ce efecte au astfel de proiecte asupra mediului inconjurator si, automat, asupra sanatatii noastre.
Aproximativ 134 de kilograme de acid cianhidric ar fi eliberate in natura in fiecare zi, deci intr-un an s-ar ajunge la aproape 50.000 de kilograme de acid cianhidric. Acest acid cianhidric ar putea omori toate vietatile de pe langa Rosia Montana, ar putea contamina apele si ne-ar afecta direct sanatatea, deoarece o poluare a Dunarii ar insemna un dezastru de mediu, iar inhalarea acestuia are efecte extrem de nocive asupra organismului, fiind una dintre cele mai toxice substante.
Ce primeste Romania in schimbul exploatarii aurului cu acid cianhidric? Cateva sute de locuri de munca si 1,8 miliarde de euro daca uncia de aur s-ar vinde cu 900 de euro. Oare doar atat valoreaza sanatatea noastra? Oare se poate pune un pret pe sanatate, pe viata?
Acesta este doar un exemplu care arata ca sanatatea noastra este de multe ori pusa la incercare. Inevitabil, in aerul din jurul nostru sunt microbi, in mancarea noastra sunt substante care ne pot afecta sanatatea, in apa noastra se pot infiltra anumite bacterii si tot asa. Este invitabil un contact cu bolile, insa problema este cand nu realizam ca avem o problema de sanatate si o lasam sa devina mai mare si mai amenintatoare.
La inceput, o boala poate fi foarte mica, o gluma in organismul nostru. Noi nu suntem atenti, deoarece trebuie sa muncim, sa ne hranim, sa socializam, sa ne facem griji, sa dormim, sa ne distram, iar sanatatea se afla undeva pe planul 15. Vazand ca este subiectul glumelor, boala se ambitioneaza si incepe sa fie mai puternica. „Trage de fiare”, „mananca sanatos” si ajunge ceva de luat in considerare, nu mai este un subiect de discutie cand te plictisesti. Chiar daca e tarziu, e posibil sa nu fie prea tarziu. Aici intervin spitalele si doctorii.

ClinicBouquet

Deoarece traim in era vitezei si in era internetului, vrem sa facem lucrurile cat mai repede, deoarece nu avem timp pentru nimic. Suntem prea ocupati, uneori prea ocupati pentru sanatate. In aceasta parte a interventiei spitalelor si a doctorilor, intervine ClinicBouquet, un buchet de clinici din tara noastra si din alte tari europene la care putem aplica pentru diferite probleme.

Vedem in jurul nostru probleme de sanatate care incep ca un lucru pe care il putem amana pe maine pentru ca avem treaba, maine la fel si tot asa, apoi devine o chestie serioasa pe care nu o mai putem ignora pentru ca riscam ca ea sa ne ignore definitiv. Fie ca e vorba de rude, de prieteni, de necunoscuti, toate acestea nu trec pe langa noi asa usor, sunt niste gloante care putem considera ca au trecut pe langa noi. Omenirea se afla in fata unui pluton de executie al bolilor, iar fiecare persoana care se imbolnaveste este un glont care ne-a ratat pe noi, insa trebuie sa alegem sa ne opunem acestui pluton si sa nu ii lasam motive pentru a ne condamna. Aici vorbim despre interesul nostru despre sanatatea noastra, de clinici si de analize pe care trebuie sa le facem constant.

Pe ClinicBouquet, alegi specialitatea, tara, orasul, tipul clinicii si asiguratorul si esti mai aproape de sanatatea de care ai nevoie.

ClinciBouquet

Sanatatea ne-a oferit o campie plina de posibilitati si de viata, oare noi nu ii putem oferi un Bouquet de flori de pe aceasta campei, un Bouquet de clinici?

 

Articol scris pentru Blogalinitiative.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s