TRIATHLON CHALLANGE MAMAIA – 2013

Pentru orice sport este nevoie de multa munca, de ambitie. Incercam mereu sa facem sport pentru a ne mentine sanatatea, pentru a gasi ceva in nou in tiparul anost si vechi al vietii noastre, avem diferite motive si teluri, dar aceeasi activitate.

Putem sa ne gandim la alergare din punct de vedere „anatomic” ca la o activitate care ne ajuta la dezvoltarea masei musculare, ne ajuta corpul sa reziste la un efort mai mare. Putem sa ne gandim la alergare din alte puncte vedere putem vedea o activitate care sa ne relaxeze, care sa ne ofere o oportunitate de a uita de stres si de a observa cat de frumoasa este lumea, cat de frumoase sunt toate lucrurile pe care le ignoram de multe ori, o oportunitate pentru a intalni alte persoane.

Putem sa gandim la fel si in cazul inotului din punct de vedere al efectelor asupra corpului nostru, insa putem sa vedem o ocazie de a ne simti noi. Poate ca noi nu vrem sa stam acasa si sa lucram sau sa mergem la anumite evenimente, poate vrem si sa inotam, asa ne simtim noi, simtim ca traim. Poate ca vrem sa simtim puterea pe care o avem opunandu-ne rezistentei apei si parcurgand-o de cat mai multe ori, fiecare tur de bazin reprezentand un punct pe care il adunam pe foaia mandriei noastre, toate punctele unindu-se intr-un desen care ne reprezinta pe noi asa cum suntem cu adevarat.

Ciclismul il vedem peste tot, in diferite forme, de la un batran care se intoarce de la piata la un tanar care se antreneaza pentru un eveniment important. Are aceleasi efecte benefice asupra noastra din punct de vedere fizic, insa ne poate ajuta sa gasim un impuls pentru a ne hrani foame de calatorii. Vrem mereu sa vedem locuri noi, sa ne plimbam mult pentru a ajunge cat mai departe de locul de munca, de casa si de toate grijile.

Dincolo de motivele pentru care alergam, inotam sau mergem cu bicicleta, trebuie sa intelegem munca de care e nevoie pentru a ajunge la nivelul care sa ne permita sa participam la diferite concursuri. In spatele performantelor pe care le vedem la Turul Frantei, la olimpiade si alte concursuri se afla multa ambitie, multa munca si sacrificii.

Pentru orice lucru este nevoie de multa munca,ambitie si sacrificii pentru a face performanta, deci trebuie apreciati si incurajati cei care depun acel efort si participa.

Triathlon Challenge Mamaia

La Triathlon Challange Mamaia, participa patru echipe de bloggeri:

Echipa 1:

 • Inotător: Bertalan Istvan
 • Alergător: Vasile Francisc
 • Ciclist: Vlad Dulea

Echipa 2:

 • Inotător: Cătalin Paval
 • Alergător: Irimia Dragoș Andrei
 • Ciclist: Robert Cadar

Echipa 3:

 • Inotător: Daniel Iancu
 • Alergător: Elly Weiss.
 • Ciclist: Ciomartan Andrei

Echipa nr. 4

 • Înotător: Alex Cirstea
 • Ciclist: Pandutzu
 • Alergător: Vali Bosioc

Toti trebuie sa fie sustinuti, deoarece participa la acest eveniment si iau o parte din timpul lor pentru a se pregati pentru acest lucru. Toti vor sa castige, toti au nevoie de incurajare. Daca stam sa ne gandim, nu doar ei merita aplaudati, incurajati, felicitati. Toti participantii merita aceste lucruri.

Daca ar fi sa aleg o echipa dintre cele 4, as alege echipa 1. Motivul meu alearga si va arata ca nu conteaza asa de mult aparentele. Daca va reusi sa parcurga cei 5 kilometri pe sosea, va demonstra ca nu conteaza aspectul, ci ambitia si sa te gandesti ca poti face acel lucru, sa simti ca faci cu adevarat acel lucru si sa te distrezi, sa te simti bine in timp ce faci acel lucru.

Daca ar fi sa gandim la general, persoanele care activeaza in mediul online ar trebui sa fie niste persoane cu o gandire excelenta, eventuale reflexe asemanatoare cu cele ale pilotilor de avioane de vanatoare, insa cu o conditie fizica mai slaba, deoarece munca lor le-ar ocupa majoritatea timpului. Aceste evenimente arata ca nu conteaza aparentele, ca poti reusi orice iti doresti si iti impui sa reusesti. Aceste evenimente ne arata ca putem face orice, ca mereu exista timp pentru ce vrem sa facem. Chiar daca uneori nu gasim nici macar o secunda pentru pasiunile noastre, persoanele care pot renunta cateva ore la munca lor care se bazeaza pe clienti, pe oameni care pot fi nerabdatori ne arata ca si noi putem, mai ales cand acestea concureaza la un eveniment la care ne-am astepta sa vedem persoane care traiesc, respira si mananca kilometrii alergati, inotati sau parcursi cu bicicleta.

Desi toti ar merita, sustin echipa 1. Imi pun zgomotul pasilor drept aplauze pentru Vasile Francisc care va alerga, voi lua apa in care va inota Bertalan Istvan pentru a face un trofeu simbolic care arata ca a castigat multe participand si , prin energia pe care pedalatul biciletei ar putea-o genera, as alimenta lumina de la capatul tunelului pentru Vlad Dulea pentru ca merita pus in fata reflectoarelor si felicitat pentru ce a realizat.

Articol scris pentru Blogalinitiative.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s