Sustinem Romania contra Ungariei?

Nu stiu cat mai dura pana ce urma sa iesim in camp deschis, dar eram pregatit. Inarmat cu curaj, aveam in jurul meu alte 10 persoane care lasau in urma familii, prieteni. Era o confruntare fara miza, doar o mica parte din razboi, o lupta pentru teritoriu.

Trecuse deja timpul pentru a da inapoi, in noi isi puneau sperantele milioane de romani, iar noi nu puteam sa ii dezamagim. Am mers pe culoarul care ne scotea pe campul de batalie si am fost orbiti de zgomot si de lumina. Desi era ora 21.00, vedeam perfect campul de batalie. Verde, calculat perfect in dimensiuni, linii albe care sa delimiteze diferite flancuri, doua porti. Era campul de batalie pe care urmam sa infruntam echipa de fotbal a Ungariei.

Eram incurajat de rafale de aplauze care veneau din partea romanilor care ne curatau drumul spre teren. Rafalele s-au oprit pentru cele ale istoriei. Toti romanii s-au desteptat pentru imn, aplaudandu-ne si aratandu-ne ca se poate, ca romanii nu au dat vreodata inapoi.

A inceput batalia, primul glont a zburat. Era o rafala care trebuia sa aminteasca ambelor tabere ca avem in spatele nostru armate mult mai mari decat ne puteam imagina. Obuze zburau catre fortificatiile noastre constant, insa erau repede interceptate si distruse. Am trecut de la defensiva la ofensiva, tunurile noastre atacau fortificatiile Ungariei de peste 20 de minute cand a venit primul semn ca avem o sansa. Era prima lovitura directa. Era primul gol in defensiva lor. Gabi Torje reusise sa gaseasca punctul sensibil si arata ca putem iesi victoriosi.

Rafale ale oamenilor care ne urmareau zburau din ambele parti, obuzele continuau, iar adversarii au gasit prima noastra greseala facuta si au reusit sa ne loveasca puternic transeele. O scurta  evaluare a pagubelor arata ca noi reuseam sa ne mentinem in ofensiva, insa ambele armate reusisera sa loveasca o data inamicul. Dupa 45 de minute, ambele armate s-au retras pentru a gasi o noua strategie. Generalul Victor Piturca ne-a spus ca exista sperantele unei victorii, ne-a aratat zonele in care Ungaria nu era destul de grijulie si ne-a motivat aratandu-ne romanii care stiau ca putem castiga.

Am intrat in ultima parte a razboiului, lupta era mai incrancenata, ambele armate incercau sa avanseze. 11 oameni erau intr-o legatura perfecta, insa fiecare avea o limita. Doi dintre noi s-au retras dupa 10 minute de la reluarea luptelor, lasand locul lor unor soldati odihniti si mai pregatiti. Ni s-a spus ca faceau parte din legendara armata care a invins Olanda, insa acest lucru il decideau doar ei pe campul de lupta. Generalul Victor Piturca ne dadea comenzi de pe margine, incurajandu-ne constant, iar toate eforturile, atacul continuu si rafalele constante au avut efect, reusiem a doua lovitura. Apararea lor a fost zguduita puternic de aceasta lovitura, statistica ne arata castigatori, era 2-1 si lupta nu mai putea dura prea mult, deoarece ambele armate erau aproape de epuizare.

Am inceput sa ne concentram mai mult pe aparare, gaseam noi transee cu ajutorul carora ne aparam si am reusit. Steagul alb al celor 90 de minute care trecusera s-a ridicat. Castigasem. Era o mica victorie din razboi, o mica lupta, dar castigasem, era o victorie de moral. Puteam castiga, puteam reusi si o facusem.

Familiile, prietenii si cei care ne incurajau au izbucnit in urale. Protejasem teritoriul nostru, protejasem Arena Nationala de asediu. Toate acestea datorita celor de la CityInsurance care le-au aratat suporterilor ca trebuie sa spere si sa ne incurajeze. Au reusit sa ia o parte din mediul virtual, construind o galerie a bloggerilor prin intermediul paginii lor de Facebook, promitandu-le in weekend-ul care venea dupa meci surpinze pe aceeasi pagina, surprize pentru care trebuiau sa fie pe faza, iar cativa fotografi ne-au aratat ca exista multa lume alaturi de noi, surprinzand spiritul nationalei in fotografii.

Incurajarea celor de la CityInsurance si a suporterilor romani a fost mai importanta decat proviziile si armamentul care ne-au ajutat sa rezistam, deoarece ne-au aratat ca putem, ne-au amintit ca putem.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s