Tu vei trai sute de ani? Cu ce pret?

Oamenii de stiinta au declarat ca ,peste doua decenii, omul va trai pana la 1000 de ani. Avand in vedere ca stresul, alimentatia si lipsa somnului adunate cu un mediu tot mai poluat ne fac sa ne uitam la varsta de „doar” 100 de ani cu tristete pentru ca noi stim ca nu o vom atinge, o declaratie care face referire la o varsta ce tine de filmele si cartile SF nu pare atat de credibila.
Inainte de a accepta ideea, trebuire sa iti pui doua intrebari:
1. Eu voi trai sute de ani?
2. Cu ce pret?

1. Raspunsul nu este unul sigur, depinzand de deciziile luate de niste oameni pe care nu ii cunoastem, dar care au o putere mai mare decat a tuturor oamenilor pe care ii cunoastem. Si da, si nu.
Da, vei trai sute de ani, insa aici intervine acel pret pe care il platesti pentru aceasta viata mai lunga. Stiind ca tu vei trai mai mult, sistemul iti va impune mai multi ani de studiu care vor fi adaugati unei perioade mult mai mari de munca. Daca la o viata de maxim 100 de ani muncesti pana la varsta de 65 de ani, probabil ca in conditiile unei vieti de 1000 de ani iti vor cere sa muncesti pana la varsta de 900 de ani(nu pot fi sigur ce vor decide, este doar o presupunere si trebuie inteleasa ideea). Daca stresul este atat de mare pentru ~40 de ani si duce la depresii tot mai des, un om care va munci de peste 10-15 ori mai mult de atat va claca pana la urma. Solutii exista, dar acea viata ar putea aduce mariri si la alte perioade de timp, totul putand culminand cu miscari in strada sau chiar mai rau. Omul nu este pregatit pentru un pas atat de mare.
Nu, nu vei ajunge sa te poti bucura de 1000 de ani de viata. Oamenii politici sau alte persoane mult mai influente si mai instarite( nu trebuie sa uitam ca doar a treisprezecea familie ca avere are peste un trilion de dolari, asta fiind o suma probabil prea mica fata de realitate) finanteaza aceste proiecte, deci cercetatorilor li s-ar putea impune sa lungeasca viata doar anumitor persoane. Aceasta posibilitate de a trai peste 1000 de ani ar putea culmina cu nemurirea. Adunand posibilitatea de a fi nemuritor cu averi colosale care iti pot asigura securitatea, obtinem motivele pentru care anumiti oameni vor sa ajunga conducatori asupra lumii.
Nu trebuie sa uitam un lucru: chiar daca va fi descoperita lungirea vietii sau chiar nemurirea, acestea s-ar putea face doar in conditiile in care ar exista si alte planete pe care oamenii ar putea trai. Daca omul ar trai cateva sute de ani, Terra nu ar mai suporta intreaga omenire, lucru care ar duce la foamete, razboaie si alte dezastre.
Nu prea pare avantajos sa traim sute de ani, cel putin nu in societatea actuala si nu pe Terra.

 

 

Daca am putea trai sute de ani, am avea mai mult timp sa citim carti, de exemplu Gândirea Laterală de Edward De Bono

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s