Ceaiul verde

Ceaiul a primit un loc pe rafturile farmaciilor si pe rafturile romanilor de ceva timp. Fie ca apare in momentele in care un membru al familiei a racit, fie ca apar pentru a imbunatati functia renala, sistemul nervos etc. , fie ca apar pentru a sprijini dorinta de a avea un trup cat mai suplu, ceaiul este un bun prieten care te intampina cu caldura.
Ceaiului verde i s-au recunoscut efectele benefice, dar si efectele negative care apar in urma consumului in exces. Calugarul Eisai a vorbit inca din anul 1211 despre efectul benefic al ceaiului verde: „Ceaiul este un medicament miraculos pentru menținerea sănătătii. Ceaiul are o putere extraordinară de prelungire a vieții. Oriunde o persoană cultivă ceai, va avea parte de o viață lungă.”
Desi excesul poate duce la un exces de aluminiu in organism care poate duce la boli neurologice, lucru nedorit pentru pacientii cu probleme renale, iar interactiunea dintre ceai verde si fier putand afecta anemiile, interactiunea putand fi totusi diminuata prin adaugarea de lamaie in ceai, imbunatatirea circulatiei sangelui, reducerea tensiunii, scaderea nivelului colesterolului din sange si alte beneficii fac din ceaiul verde un ajutor in mentinerea sanatatii.
Poate ca unii nu consuma ceai verde cu menta datorita beneficiilor, ci datorita senzatiei placute oferite de o cana de ceai cald intr-o zi ploioasa sau intr-o zi de iarna.
Despre importanta vorbeste cel mai bine ceremonia ceaiului, in care se foloseste Matcha. Despre ceremonie se pot gasi informatii pe internet. „Atmosfera ceremoniei nu este religioasă, este una de căldură sufletească, o căutare a odihnei și liniștii, o detașare de cotidian, dar fără ca aceasta să implice o evadare din realitatea imediată. Toate acestea ajută la purificarea sufletului, la atingerea simplității, oferă o stare tonică, binefăcătoare. Deși toate eforturile gazdei sunt îndreptate către delectarea participanților, aceasta nu înseamnă că ceremonia servirii ceaiului îi lasă pe aceștia total neimplicați.Pentru buna desfășurare a ceremoniei ceaiului trebuie îndeplinite o serie de condiții estetice legate de ustensilele, îmbrăcămintea participanților și încăperea unde se desfășoară ceremonia. În camera ceaiului trebuie să domnească o curățenie desăvârșită.” (*)
Se intalnesc diferite tipuri de ceai verde, cele mai multe provenind din China si Japonia, insa cel mai important lucru la ceaiul verde este reprezentat de beneficiile sale care ne ajuta in mentinerea sanatatii. In incercarea de a avea o viata cat mai lunga, ceaiul verde este exact partenerul de discutie despre sanatatea noastra, ale carui vorbe precum teină, cafeină, tannini catechici, flavonoide ne ajuta organismul.
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s