Tu esti mare sau esti mic?

In viata, ajungi sa fii o adevarata contradictie care respira, se hraneste si traieste. Te simti fericit sau trist, iubesti sau urasti, urci sa cobori, iar uneori te simti mic sau mare, mai exact insemnat sau neinsemnat.
Te simti atat de mic atunci cand:
1. Te simti atat de mic atunci cand te gandesti ca datele tale valoreaza cel mult 0,00075 dolari. Te gandesti ca tu esti unic in 7 miliarde de alte suflete, insa Facebook si Google te vand pentru 0,00075 dolari .

2. Te simti atat de mic cand te gandesti ca nu poti lua mereu decizii care iti pot schimba viata. Politicieni sau oameni ascunsi in umbra iti pot decide soarta in doar cateva clipe, fara sa te intrebe daca esti de acord sau nu. Pentru ei, esti doar o particula din care este alcatuita hartia pe care si-au scris planurile.
3. Te simti atat de mic cand te gandesti ca tu incerci sa impresionezi printr-un tablou, o explozie de culoare si sentiment, o forma fizica a ceea ce ai simtit, iar Universul continua sa impresioneze omenirea prin explozii de proportii stelare ale unor stele ajunse la sfarsitul existentei, care, inainte de a se prabusi sub propria masa si a deveni gauri negre, imprastie gaze care formeaza un tablou maret, o parte din orizontul Universului.

4. Te simti atat de mic cand descoperi ca cel mai apropiat quasar se afla la 780 de milioane lumina, insa tu vei trai maxim 100 de ani. Tu esti trecator, iar energia ta se consuma mai repede decat energia emisa de un quasar.

Te simti totusi atat de mare atunci cand:
1. Te simti atat de mare atunci cand aflii ca ceea ce ai facut sau ceea ce ai spus a ajutat o persoana sa fie mai buna sau sa fie mai fericita.
2. Te simti atat de mare cand te gandesti ca tu, un singur suflet si un singur trup, poti salva sute de suflete de la tristete fiind psiholog sau pur si simplu fiind langa posesorii acelor suflete sau poti salva sute de trupuri si sa faci existenta unor persoane mai lunga sau mai frumoasa fiind doctor sau omul potrivit la momentul potrivit.
3. Te simti atat de mare cand realizezi ca daca tu vei trai 100 de ani, numele tau, faptele tale si vorbele tale pot ramane dovada a existentei tale sute sau chiar mii de ani in gandurile si faptelor altor persoane.
4. Te simti atat de mare cand realizezi ca poti face orice daca iti propui, ca nu exista vreo persoana care sa te opreasca atata timp cat in plamanii tai intra aer cu oxigen, atata timp cat inima ta bate si atata timp cat creierul tau retine acest lucru.
Acestea sunt doar 4 motive pentru a te simti neinsemnat si 4 motive pentru a te simti insemnat. In realitate, sunt miliarde de motive pentru cele doua stari, fiecare dintre noi este un motiv. Fiecare are dreptul de a alege daca este mare sau este mic, este viata noastra si noi o traim asa cum vrem.
Acestea sunt gandurile unei persoane care alege sa creada si sa dovedeasca faptul ca este mare intr-o viata si intr-o lume atat de mica.
Desi uneori te simti mic, un mic produs de la Rotring Romania, cum ar fi un stilou Rotring, te poate ajuta sa pui pe hartie motivele pentru care te poti crede mare.
Anunțuri

2 gânduri despre &8222;Tu esti mare sau esti mic?&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s