Tipuri de posesori de telefoane mobile

Telefoanele mobile au ajuns o parte importanta a vietii noastre. Ne ajuta sa fim mai aproape de cei dragi in ciuda distantei dintre noi, ne ajuta sa tinem aproape pozele cu ceea ce ne-a impresionat sau ne tin de urat atunci cand ne plictisim. Avem tipuri de telefoane, dar si tipuri de posesori de telefoane.
1. Cel/cea care isi ia telefonul doar pentru a vorbi.
Telefonul mobil a reprezentat o evolutie imensa pentru omenire, deschizand noi oportunitati. Tehnologia a evoluat, telefonul s-a schimbat. Desi in ziua de azi poti vedea filme pe telefon, poti face poze, te poti juca si asa mai departe, exista persoane care au un telefon doar pentru a vorbi. Poate nu au nevoie de mai mult sau vor sa aiba o autonomie decenta. Ei vor continua sa aiba un telefon in scopul in care a fost facut prima oara.
2. Cel/cea care isi ia telefonul pentru a fi la moda.
Aceasta categorie este, de multe ori, una restransa cu adevarat, insa multe persoane sunt etichetate astfel doar datorita telefonului sau datorita numelui producatorului. Posesorii care se incadreaza aici sunt considerati posesorii de iPhone. Motivul este simplu: la inceput, iPhone a venit( inca vine) cu un pret foarte mare pentru ceea ce oferea si ofera in continuare datorita taxelor si datorita adaugarilor la pret din partea magazinelor. Conceptul de smartphone nu era asa popular, deci iPhone parea un produs destinat celor care doresc sa isi scoata in evidenta conditia materiala. Timpul a trecut, iPhone si conceptul de smartphone au ajuns cunoscute publicului, dar inca exista persoane care cumpara telefoane doar pentru a fi la moda. Face parte din instinctul lor de supravietuire in societate. In incercarea de a se integra in anumite grupuri, ei incep sa imprumute obiceiuri care devin lucruri normale pentru ei, de unde si existenta categoriei. Nu doar iPhone a aparut „la bratul” posesorilor din categoria 2, ci si alte firme. Produsele lor flagship ajung cunoscute si uneori mai ieftine decat iPhone, deci sunt o alernativa.
3. Cel/cea care cumpara pentru brand.
Samsung, HTC, Sony, Apple, ZTE, Huawei sunt doar cativa producatori de telefoane mobile. Ce te faci cand ai de ales intre 3 modele care fac exact acelasi lucru? Alegi dupa aspect sau dupa brand.
Acesta este un caz izolat din categoria 3, dar, de multe ori, exista persoane care aleg un telefon doar pentru ca scrie Apple sau Samsung pe el. Fie doresc sa fie la moda, fie doresc siguranta ca e un produs de calitate, aceasta categorie da bani in plus pe nume.
In tara noastra, producatorii care vor sa ofere un raport calitate-pret cat mai bun trebuie sa treaca intai de provocarea brandului. Pe ei nu ii cheama Samsung, deci e nevoie de calitate, publicitate si multa munca.
4. Cel/cea care cumpara pentru ceea ce face cu adevarat telefonul
Pentru aceasta categorie nu conteaza sa fie la moda, nu conteaza brand-ul, conteaza ce poate face telefonul. Ei iau un telefon daca merita si il va folosi la maxim: va face poze, se va juca, va asculta muzica, va efectua apeluri, se va uita la filme si tot asa. Aceasta categorie este ideala pentru producatori pentru a se afirma, dar este restransa. In categoria 4 se afla oamenii care realizeaza ca un smartphone poate fi util pentru a nu cara un mp3 player, un laptop si un aparat de fotografiat, fiind un compromis de luat in calcul.
Omul nostru va intelege, de exemplu, ca LG Optimus 4x HD cu procesor Quad-Core si 1 GB RAM este mai avantajos la cei aproximativ 1200 de lei care ii scoate din portofelul cumparatorului decat un Samsung Galaxy S3, tot Quad-Core(apar diferente mici la CPU si GPU intre cele doua) si 1 GB RAM care costa 1800 lei nou.

Fiecare persoana poate apartine unei categorii sau poate avea alta categorie, fiecare trebuind inteles si acceptat. Ne acceptam cu bune si cu rele. In final, magazinele online si offline si producatorul beneficiaza de pe urma nevoii noastre de tehnlogie.

Desi telefoanele devin mai inteligente, uneori trebuie sa punem in ordine continutul din memoria lor, asa cum face o presa de balotat Ropeco. Iti recomand si un cititor cod de bare pentru ca telefonul mobil nu a invatat inca acest lucru, cititorul fiind mai ieftin decat un telefon de ultima generatie.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s