Ce rost au toate acestea?

Tehnologia incepe sa ocupe tot mai mult spatiu in viata noastra si in societatea noastra. Producatorii scot tot mai multe electronice si electrocasnice pentru a profita cat mai mult de aceasta evolutie, se preconizeaza ca in viitor vom depinde la maxim de tehnologie.
Avem televizoare cu rezolutie Full HD sau 4K pentru a vedea documentare despre viata animalelor din salbaticie, insa multe animale ajung pe cale de disparitie, din ele ramanand doar imagini ai vorbe, despre cum a luat nastere specia noastra, insa noi suntem cei care ne duc specia spre disparitie, despre natura si evolutia acesteia, incercand sa ne bucuram de un apus de soare, de imaginea unei cascade, de jungla pe care omul nu poate sa o cucereasca, insa suntem prea orbiti pentru a vedea ca natura devine o specie pe cale de disparitie. Ne uitam la ape cristaline prin care putem vedea rezultatul trecerii a milioane de ani, insa ne ferim privirea de lacuri colorate de poluare, rezultate ale trecerii a milioane de tone de plastic.
Avem telefoane care trebuie sa ne faca viata mai usoara, aducandu-ne mai aproape internetul cu informatia sa, cu mail-ul, cu cei dragi aflati la zeci, sute sau mii de kilometri care ne pot contacta, cu videoclipuri care pastreaza o parte din bucuria noastra, insa nu putem retine informatii despre poluarea naturii. Aceasta nu ne poate trimite o scrisoare in care sa ne aminteasca de existenta ei, in spatele unor ziduri de gunoaie, nu se afla printre persoanele de care ne amintim cand vedem rezultatul muncii noastre, nu poate filma bucuria sau tristetea pe care le-a simtit datorita noua. Cand avem probleme, sunam la 112, insa noi suntem niste doctori care refuza sa opereze natura pentru a o scapa de infectia numita Poluare care ii afecteaza pielea, distrugand proprietatile solului, ii afecteaza sistemul circulator, inlaturand mii de copaci din Plamanii Terrei, ii afecteza auzul, luandu-i cantecul pasarilor si susurul apei, si vazul, lasand-o fara campii intinse care trec de la verdele renasterii primavara la galbenul verii si fara alte celule ale globului pamantesc.
Avem casti si boxe care trebuie sa ne ofere un sunet cat mai clar in momentul in care ascultam o melodie, cand ne uitam la un film sau cand ne jucam, incercand sa realizeze o punte intre auz si vaz, insa muzica naturii incepe sa ramana fara interpreti care sunt inconjurati de tari prea calde. Viata bate filmul, insa natura, desi sta in centrul vietii noastre, nu ne poate atrage atentia ca scenariul societatii noastre nu are un final fericit. Vrem ca viata noastra sa fie un joc, insa uitam ca natura nu este un personaj cu mai multe vieti.
Avem super calculatoare care pot procesa informatii in mai putin de o secunda, insa noi nu am reusit in zeci de ani sa procesam informatii despre poluarea pe care tehnologia o ajuta. Avem informatii clare si precise despre parametrii functionarii calculatoarelor, insa nu ne este clar care sunt parametrii functionarii naturii. Avem noi generatii placi video care pot duce cele mai noi jocuri, insa nicio generatie nu doreste sa duca povara ingrijirii mediului. Avem procesoare cu mai multe „inimi”, insa in sufletul nostru se duce o lupta pentru a intelege ce e bine si ce e rau, dar ne raportam la noi, niciodata si la natura.
Lumea trebuie sa se afle in echilibru perfect, iar tehnologia este echilibrata cu poluarea pe care o produce. Ce rost au toate acestea? Ce rost au promisiuni ale unui viitor plin de tehnologie peste o suta de ani daca Terra nu ne va mai permite viata aici peste doar 20-30 de ani, ce rost au casti si boxe cu un sunet mai clar daca natura amuteste, ce rost au imagini ale unei lumi perfecte vazute foarte clar pe ecranele televizoarelor daca lumea este doar o iluzie, ce rost au telefoane tot mai moderne si mai scumpe daca natura nu poate apela la noi si la ajutorul neptetuit de care are nevoie?
Ce rost au toate acestea?

Pentru a surprinde cat mai mult din natura care nu a fost atinsa de poluare, iti poti  cumpara un obiectiv foto care sa te ajute in obtinerea unor poze mai frumoase sau un incarcator pentru un aparat foto Sony pentru ca aparatul sa stea „treaz” si sa se bucure alaturi de tine.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s