De ce calatorim

In viata, calatorim cat putem de mult. Mergem departe, ne intoarcem inapoi, dar de ce calatorim?
„Cum te bați cu cei ce nu se-arată-n veci la față
Lucifer, demon de dimineață, cand e totul nou,
Si vulnerabil, Doamne, trei perechi de aripi
Nu-s destul să ma ridice peste-ntreg desertul arid
Aprig ca un luptator fanatic avansez,
Dar o fac atât de lent că pare static, umblu pe jăratec
Nu dansez, nici durerea nu e cum îmi amintesc
Mă lipesc, dar sentimentu-i mai intens,
Motivul pentru care tot călătoresc mi-e scris pe frunte
Acum e greu de descifrat prin cute
Deci mai merg, urechile s-au învățat s-asculte
În ritmul pașilor care mă poartă nu știu unde.” Serafim- Damasc

Aceasta este cea mai mare calatorie. Este viata noastra, o calatorie in care trebuie sa nu ne abatem de la cale. Este cea mai importanta calatorie, o calatorie cu destinatie necunoscuta. La capatul acestei calatorii poate sta bucuria pe care am cautat-o, poate sa nu se afle nimic, noi decidem in functie de traseul parcurs si in functie de felul in care il parcurgem.
Toata viata noastra este un copac cu ramuri pline de fructe ale calatoriei, fructe pe care le gustam atunci cand simtim gustul amar al realitatii.
Viata nu este mereu roz, dar calatoriile o fac mai frumoasa.
Mergand in calatorii in natura, imprumutam curcubeul de pe cer, rosul trandafirilor, albastrul cerului, rosul macului si al apusului pentru ca existenta noastra sa fie colorata.
Calatoria noastra nu e doar rosie, albastra,gri, roz, alba sau neagra, calatoria noastra este o paleta de culori care capata nuante aprinse de dorinta noastra de a ajunge mai departe in clipa in care graficul traiectoriei noastre ne duce sus si nuante inchise pe care incercam sa le inchidem in noi pentru ca ele sa nu ne ghideze viata. O scurtare a drumului nostru ar fi ca, indiferent de cat de grea este calatoria vietii, noi trebuie sa privim inainte si sa ne bucuram de peisajul pe care ni-l ofera existenta.
Calatoriile geografice trebuie sa ne desprinda de stresul cotidian care ne prinde tot mai mult. Calatoriile geografice marcheaza timpul pe care ni-l putem aloca noua. Putem lasa in urma sarcini impuse de alte persoane si programe stricte care ne limiteaza viata. Natura ne ofera un orizont nelimitat de posibilitati, un orizont al privirii in care ne incadram perfect. Din natura am plecat si spre natura calatorim. Preluam cantece ale privighetorilor, calmul unor paduri ascunse de ochiul omului si claritatea apei de munte. Luam claritatea apei pentru a ne vedea cat mai bine directia calatoriei, cantecele privighetorilor pentru ca acesta sa ne linisteasca atunci cand suntem nelinistiti datorita grijilor si calmul padurilor pentru a ne gasi cea mai buna cale pentru calatoria noastra. Tot ceea ce acumulam pe parcurs, de pe marginile căii noastre, ne ajuta sa ajungem la finalul calatoriei.
Avem in viata si calatorii muzicale. Ascultand o melodie sau mai multe, ne transpunem in rolul cantaretului pentrua s simti ceea ce a simtit si el sau pentru a calatori pe notele muzicale. Fie ca asculti muzica clasica si te plimbi cu mult calm pe do,re,mi, fa,si, fie ca asculti rock si calatoresti pe sunetele magiatrale rezultate din interactiunea dintre tobosar si tobe, cantaret si microfon, chitarist si chitara, fie ca asculti rap si alergi pe ritmul alert al unui beat sau mergi incet pe ritmul versurilor pe care le simti, mereu ai o calatorie muzicala. Calatoresti intr-o lume in care te plimbi printr-o padure care iti canta muzica preferata sau pe un munte, unde paraul, vantul si ecoul te fac sa te simti acasa cu melodiile pe care le iubesti. Fiecare interpreteaza cum vrea calatoria sa muzicala, destinatia trebuie sa il reprezinte si sa il duca departe de griji sau sa ii acompanieze viata.
Pornim de la sunete reprezentate prin litere, combinam litere in silabe, lipim silabe in cuvinte, alaturam cuvinte in propozitii, legam propozitii in fraze, luam fraze drept bilete pentru calatoria care vorbeste despre viata noastra. Fie ca vorbesti pentru a spune cine esti TU, fie ca scrii pentru a te relaxa, pentru a-ti lasa inapiratia intr-o alta forma sau pur si simplu simti nevoia de a spune anumite lucruri, toata viata ta este o calatorie literara. Viata ta este o biblioteca in care cuvintele sunt carti pe care le iei, le citesti, le intelegi, le recitesti si le unesti, apoi calatoresti cu ele, lasand unele in urma, gasind altele, uitand unele, invatand altele, ele sunt calauze in calatoria ta.
Nu reusim niciodata sa ne intelegem sufletul. Trecem de la agonie la extaz, acum suntem tristi, peste o clipa suntem fericiti, peste inca o clipa suntem furiosi, peste inca o clipa suntem derutati de schimbarile noastre de stare. Facem calatorii spirituale, in interior sau in exterior. Stam si incercam sa intelegem cine suntem noi, incercam sa calatorim catre centrul sufletului nostru pentru a vedea ce sta in spatele cuvintelor,faptelor,gandurilor si dorintelor noastre.
Fiecare calatorie ne schimba. In bine, in rau, doar noi hotatam acest lucru. Cei de la Heineken isi propun sa gaseasca niste Calatori legendari din social media. Daca tu crezi ca toate calatoriile care te definesc iti pot scrie legenda, poti deveni un calator legendar din social media urmand pasii din imaginea de mai jos.

Regulament

Cu ocazia campaniei, Chinezu isi cauta un coleg de calatorie in lumea 2.0 a calatoriilor muzicale in format .mp3, a calatoriilor literare in  format .doc, .txt, .pdf sau ceea ce poate citi dorinta ta de calatorie, a calatoriilor geografice in format .jpg , .bmp  .

Daca tu crezi ca legenda ta merita sa calatoreasca geografic, muzical, literar sau spiritual alaturi de tine, cautarea Heineken trebuie sa te gaseasca repede, deci participa.
Calatorim pentru a avansa, pentru a evolua, pentru a ne schimba, in bine sau in rau, calatorim mereu, dar aripile noastre nu pot fi retezate.
Reclame

Un gând despre &8222;De ce calatorim&8221;

  1. Pingback: (mini)Studiu de caz: cum mi-am ales coleg de blog pentru chinezu.eu • Chinezu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s