Optimal Auto si transportul de masini

Transportul ocupa un loc important in viata noastra. Transportul ne ajuta in cele mai simple lucruri, fara de care viata noastra nu ar fi posibila.

Razele luminoase, in drumul lor spre retina, strabat mediile transparente ale ochiului si sufera o tripla refractie: prima pe cornee, care este cea mai importanta, a doua pe fata anterioara a cristalinului si a treia pe fata posterioara a cristalinului.

Ulterior, se concentreaza in spatele cristalinului intr-un punct numit focar, in cazul unui ochi normal pe retina, in pata galbena, unde se formeaza imaginea mai mica si rasturnata a obiectului privit.

Acesta este transportul imaginii. Aceasta ajunge mai departe in creier, unde este procesata si rezultatul este vederea noastra, unul dintre cele mai mari daruri.

‘Era odata un om care mergea pe strada. Cum mergea el, a auzit un om exlamand:

-Ce floare frumoasa! Ce copac frumos! Ce cer frumos!

-De ce te minunezi de astfel de lucruri? Sunt lucruri obisnuite, nu inteleg ce iti provoaca admiratia.

-Pentru tine sunt lucruri normale, insa eu m-am nascut orb si asa am fost pana acum doua zile cand mi-am recapatat vederea in urma unei operatii. De aceea sunt asa uimit: este prima oara cand vad cerul, copacii si florile. Pentru tine sunt lucruri normale, insa pentru mine este o noua lume.’

Aceasta mica povestioara arata ca trebuie sa pretuim vederea noastra si, automat, transportul luminii orin globul ocular. Asta arata importanta transportului in viata noastra.

Al doilea transport important in viata noastra este respiratia.

Respiratia pulmonara se realizeaza prin:

Inspiratie

– patrunderea aerului cu oxigen datorita diferentei de presiune si cu ajutorul cutiei toracice

– muschii respiratori( diafragma, muschii intercostali) se contracta. Astfel, coastele se risica, sternul este impins inainte si volumul cutiei toracice se mareste. Odata cu ea se mareste si volumul plamanilor( datorita foitelor pleurale), presiunea din plamani se micsoreaza si aerul din exterior patrunde in plamani.

Expiratia

– iesirea aerului incarcat cu dioxid de carbon din plamani la exterior datorita diferentei de presiune si micsorarii cutiei toracice

– musculatura se relaxeaza, coastele si sternul coboara, volumul cutiei toracice si al plamanilor se micsoreaza, creste presiunea interpulmonara, iar aerul este eliminat.

2. Transportul gazelor

Oxigenul

– trece din alveolele pulmonare in sange datorita diferentei de presiune

–  presiunea oxigenului este mai mare in aerul alveolelor decat in vasele de sange din plamani, ceea ce explica trecerea oxigenului din alveola in sange

– in sange, oxigenul fie se dizolva in plasma, fie se combina cu hemoglobina si astfel este transportat la toate celulele corpului.

Dioxidul de carbon

– parcurge drumul invers, fiind transportat de la celule, prin sange, dizolvat in plasma sau sub forma de compusi, in plamani.

– el trece din vasele de sange(capilare) din plamani in aerul alveolelor tot datorita diferentelor de presiune. Presiunea dioxidului de carbon este mai mare in sange decat in alveola. Ulterior va fi eliminat.

3. Respiratia celulara

Oxigenul ajuns la celule este utlizat in arderea nutrimentilor, formandu-se energie si dioxid de carbon ce trece din celula in sange si va parcurge drumul descris anterior.

Acesta este un al doilea transport, transportul de aer. Aceste doua exemple subliniaza importanta transportului in viata noastra. Transportul ne ajuta pe drumul vietii sa parcurgem distante mai mari sau mai mici pentru a trece peste provocari mai mari sau mai mici.

Transportul ne ajuta in fiecare clipa, Fie ca transportam lucruri pentru a ne transporta munca si pentru a face oamenii fericiti, fie ca incercam sa transportam lucruri catre alte persoane, fie ca incercam sa transportam fericire catre cei dragi cu ajutorul mijloacelor de transport ale faptelor bune, transportul realizeaza legaturi importante intre noi.

In societatea noastra, masinile au dobandit un loc important. Inventarea masinii a dus la un nou capitol in istoria omenirii. Omul putea sa strabata distante mari oricand dorea. Nu mai depindea de alte persoane, fiecare putea sa iai gaseasca linistea int-un apus de soare la Marele Canion sau in peisajul Cascadei Niagara.

Acest rol important a facut ca masinile sa fie adevarate trofee. Masinile erau mai bune daca aveau mai multi cai putere sau aratau mai bine. Au aparut marci consacrate care au produs masini de lux care acum valoreaza cat opere de arta ale unor artisti celebri. Masinile sunt o adevarata arta si trebuie admirata maiestria cu care au fost proiectate.

Aceasta admiratie duce si la dorinta oamenilor de a avea cat mai multe masini, cat mai puternice, mai aratoase, mai vechi si mai valoroase.

Acum ca am vorbit despre importanta transportului in viata noastra si despre motivul pentru care oamenii au o pasiune pentru masini, va voi vorbi despre firma Optimal Auto care va este alaturi in cazul in care aveti nevoie de transport masini din Anglia.

Cursele se fac la orice ora din zi, serviciile fiind caractrizate prin rapiditate si profesionalism. Puteti transporta masini, ATV-uri, utilaje, autoutilaje,  motociclete sau scutere.Pe parcursul transportului,  autoturismul dvs este in perfecta siguranta pe platforma auto, in grija unei firme de specialisti, ce lucreaza la cele mai avantajoase preturi.

Transport masini

Puteti transporta pana la 12 masini, in functie de dimensiunile acestora, desigur. Traseul este stabilit impreuna cu clientul pentru a se obtine un cost optim.

Daca doriti sa transportati masini din Anglia in Romania, avariate sau nu,  puteti apela oricand la serviciile Optimal Auto, firma din Arad promitand transportul in siguranta si la cel mai bun pret.

Articol scris pentru Blogawards .

Anunțuri

2 gânduri despre &8222;Optimal Auto si transportul de masini&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s