Welcome to Procrasti-Nation!

Procrasti-Nation

„Welcome to Procrasti Nation!”

Bun venit intr-o lume perfecta in care poti amana lucrurile. Inainte de acest paradis, oamenii erau stresati de tot felul de probleme, fiecare persoana trebuia sa termine la timp anumite lucruri pentru a mentine prietenii sau pentru a-si pastra locul de munca si asa mai departe. Era un cerc vicios in care fiecare punea pe cineva sa termine la timp pentru ca si el sa termine la timp.

Aceste probleme au disparut in Procrasti-Nation.

Inainte, ne era frica de succes deoarece acesta aducea schimbari care aduce alte responsabilitati de care nu credem ca suntem pregatiti. Ne este frica de necunoscut, de schimbare, deci si de terminarea lucrurilor la timp. Acum, nimeni nu mai face lucrurile la timp, iar succesul pe care il obtinem nu aduce schimbari. Fiecare are libertatea de a lucra cat vrea. Daca nu vrea, poate amana sau renunta.

Inainte, ne era frica de esec, deci amanam lucrurile pentru a amana si posibilul esec. Ne era teama ca ceea ce faceam putea fi sub nivelul asteptarilor si incercam sa lasam timpul sa treca, insa intarzierea accentua eventualul esec. Acum, nu mai exista esec, deoarece asteptarile noastre sunt mai mici, nimeni nu se grabeste.

Inainte, ne era frica de imperfectiune datorita presiunilor care se puneau asupra noastra. Desi amanam tot pentru a ne feri de reactia datorata lucruri de care noi sau altii nu am fi pe deplin multumiti. Acum, imperfectiunea este acceptata deoarece incercam sa ignoram astfel de lucruri care ne-ar putea afecta fericirea.

Amanam anumite sarcini pentru ca ne placea sa ne mintim pe noi insine. Ne promiteam ca maine vom face un lucru, peste o saptamana alt lucru si tot asa. Ne dadeam o incredere falsa care nu ne ajuta. Dandsu-ne cu adevarat incredere, puteam face mai multe lucruri cand trebuia. In noua noastra tara, nimeni nu duce lipsa de incredere, deoarecem facem lucrurile cand vrem. Amanarea nu ne mai deranjeaza, deoarece ne iertam pe noi si unii pe altii.

Jocurile, diferite discutii cu alte persoane si alte distractii ne distrageau atentia si nu ne lasau sa terminam la timp sarcinile. Noi incercam sa fim cat mai atenti la ceea ce facem, insa ne-am obisnuit sa ne iertam si sa iertam. Nu putem cere ceea ce nu putem face. In noua lume, distractiile sunt o parte importanta a vietii noastre. Cum noi nu trebuie sa ne stresam cu punctualitatea, putem acorda o atentie mare distractiei care nu ne mai poate distrage.

Probabil ca dorinta de rebeliune a stat la baza infiintarii noului nostru imperiu. Incercam sa gasim libertatea de care nu aveam parte datorita sarcinilor zilnice, iar amanarea lor ne oferea acest sentiment. In noua noastra societate putem avea toata libertatea de care avem nevoie, deoarece nu mai suntem presati de timp.

Candva, toate tarile aveau o industrie mai mult sau mai putin dezvoltata: industria textila, industria alimentara, industria constructoare de masini si tot asa. Tara noastra are o industrie care produce amanari si scuze.

Ti-as mai povesti despre aceasta noua lume, insa trebuie sa vina un prieten care mi-a promis ca imi returneaza cartea pe care i-am imprumutat-o acum trei saptamani.

____________________________________________________________________________________

Acesta pare un paradis pentru cei care se regasesc in motivele pentru care amanam lucrurile. Psihologia are rolul de a ne ajuta sa evitam un astfel de viitor deoarece „Procrastinarea poate provoca insomnii şi mult stres în viaţa de zi cu zi. Este un obicei de care putem scăpa singuri sau prin terapie, iar terapia congnitiv-comportamentala este cea care are succes în renunţarea la obiceiuri nemaidorite .

Ultimul paragraf al textului surprinde totusi o ironie: desi omul explica motivele pentru care amanam lucrurile, el asteapta totusi dorinta de punctualitate a acestuia. Este o dorinta prezenta in subconstientul sau pe care o exteriorizeaza. Aceasta dorinta este prezenta in fiecare, doar ca nu ii acordam atentia necesara sau nu a iesit inca la iveala.

Toate informatiile le-am luat din articolul „De ce amanam lucruri?„.

Daca vrei și tu să primești acces la articole și resurse de genul celui despre care am scris eu astăzi, încă te mai poți abona gratuit la TheHunger.ro aici.

Anunțuri

Un gând despre &8222;Welcome to Procrasti-Nation!&8221;

  1. Pingback: Castigatori campanie "Cum putem folosi psihologia pentru a ne imbunatati viata?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s