Argintul in istoria omenirii

Un eveniment foarte important in dezvoltarea industriei argintului este reprezentat de descoperirea Americii (1492). In scurt timp, pe noul continent s-au deschis mine de argint care au contribuit la cresterea rapida a productiei mondiale. In plus, in acea perioada s-au imbunatatit si tehnicile de extractie a argintului din minereu. Se pare ca intre anii 1500 si 1800 numai in regiunea Potosi din Bolivia s-au scos un miliard de uncii de argint, din Mexic cam 1,5 miliarde de uncii, iar in Peru (in principal in regiunea Cerro de Pasco) s-au produs 3 milioane de uncii pe an, intre anii 1600 si 1800. Practic, intre 1500 si 1800, in minele din Peru, Bolivia si Mexic se extragea 85% din productia mondiala de argint din acea perioada. Restul provenea din Germania, Rusia, Ungaria si alte tari est-europene si, in cantitati mult mai mici, din Japonia.

Aceste cantitati de argint au favorizat aparitia primei monede care a parcurs intreaga lume. Moneda a fost realizata de spaniloi si a ajuns o moneda de schimb in intreaga lume, fiind primul pas catre actuala economie. Argintul poate fi numit cheia economiei actuale deoarece a deschis calea catre aparitia unor monede „stabile”. Acesta este primul rol important al argintului in istoria omenirii.

Argintul este un element chimic situat in prima grupa secundara. Face parte din categoria metalelor pretioase, insa se oxideaza repede.

Argintul a atras lumea mereu. Oamenii au fost atrasi mereu de podoabe pentru corp, dovada fiind triburile africane care isi fac bijuterii din oase .

Datorita rolului important si datorita faptului ca atrage oamenii, argintul a favorizat si aparitia bijuteriilor din argint care sunt un cadou care arata aprecierea. Fie ca este vorba de un cadou oferit unui prieten de ziua sa in incercarea de a da valoare monetara clipelor frumoase, fie ca e vorba de cadoul oferit sotiei pentru a-i arata dragostea, bijuteriile sunt mereu un raspuns.

Al doilea rol important a fost acela de a lega relatii intre oameni. Oferit in cantitati mari, putea fi rezultatul unui tratat incheiat intre doua popoare sau sa fie darul pentru nunta dintre un print si o printesa care marca o alianta dintre doua tari in fata unei amenintari comune. Oferit in cantitati mici este cadoul perfect pe care il oferi unei persoane dragi, care are o valoare numismatica mica si una sentimentala mare.

Puteti gasi bijuterii argint si bijuterii pietre semipretioase puteti gasii la Silverzone.ro .

Puteti oferi fiintei dragi un Colier cu perle de cultura si cuart bleu precum cel din imagine sau un Colier din argint placat cu flori din cubic zirconia.

colier-argint-placat-aur-2351-md_PM Colier-perle-cuart-bleu-md_PM-01

SilverZone este solutia la problemele in alegerea unui cadou. Apreciati argintul la adevarata sa valoare si oferiti celor dragi mici atentii la fel de pretioase ca argintul. Pasii mici sunt calea catre un viitor mare, lucrurile mici pastreaza sentimentele pentru cei dragi si oferite cu drag.

Apreciati lucrurile la adevarata valoare si oferiti-le cu valoare simbolica, nu monetara. Oferind mici atentii, puneti inca o caramida la zidul pe care este scris rolul argintului in istoria omenirii.

Nu uitati, daca vreti sa oferiti o mica atentie argintie cuiva, SilverZone este o alegere atractiva datorita numarului mare de bijuterii si al preturilor potrivite.

SilverZone.ro

Anunțuri

5 gânduri despre &8222;Argintul in istoria omenirii&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s