Brains, not Looks! partea II

Am constatat ca daca ma iau dupa toate articolele de pe net despre ce trebuie sa faci la un interviu de angajare, n-am nicio sansa. Din doua, una – ori eu sunt varza, ori articolele astea. Dar pentru ca eu stiu sigur ca nu sunt varza si pot (chiar vreau!) sa demonstrez ca sunt competent, eficient si talentat, am deschis acest grup. Ce misiune are el? Sa ajunga pana la angajatori mesajul ca sunt suficienti oamenii talentati care vor sa fie angajati pentru merite, nu pentru “trucuri” la interviu. I-am zis simplu “Brains, not Looks!” pentru ca despre asta-i vorba, pana la urma urmei. Cu cat vom fi mai multi, cu atat vom fi mai vizibili si mesajul nostru va ajunge la cine trebuie: la angajatori.

Brains, not Looks!

Brains, not Looks!

Asa descrie Luca grupul Brains, not Looks de pe Facebook. Este o initiativa demna de lauda pe care fiecare dintre noi ar vrea sa o promoveze deoarece ne reprezinta pe fiecare. Fiecare persoana doreste, macar o data, sa nu fie judecata dupa cum arata, ci dupa cum gandeste.

In Romania, este la ordinea zilei sa se ofere posturi pe relatii sau pe aspect. Luca doreste sa gaseasca persoane care,asemeni lui, vor sa obtina o slujba fara sa fie nevoie de aspect. Ei sunt cei care vor cladi cu adevarat o Romanie mai buna.

Viitorul tarii noastre nu sta in aspect, ci in intelect. Fara oamenii care munceasc pentru a arata ce stiu, tara noastra nu ar fi fost „Granarul Europei” in secolul trecut, nu si-ar fi dobandit independenta si tot asa.

Romanii nu trebuie judecati dupa aspect, ci dupa intelect. Ionut Budisteanu, un elev de 19 ani din Rm. Valcea, a reusit sa castige cel mai important premiu al competitiei Aintel ISEF, Gordon E. Moore, in valoare de 75000,

dolari, pentru lucrarea “Utilizarea inteligentei artificiale pentru a crea o masina low-cost, fara sofer”. Acestui premiu s-au adaugat inca patru, in valoare totala de 14.000 dolari.

Lucrarea lui Ionut Budisteanu combina elemente hardware si software, inclusiv o aplicatie dezvoltata special de el, testata in situatii reale din trafic, cu scopul integrarii in autovehicule si reducerii semnificative a numarului de accidente rutiere. Unicitatea solutiei lui Ionut consta in utilizarea unui radar minimalist si a unor camere video, montate pentru a recunoaste din imagini, folosind algoritmi informatici proprii, marcajele, limitele si pozitionarea in timp real a masinii in trafic, semnele de circulatie si posibilele obstacole. Intreaga solutie ar costa doar 4.000 de dolari si-ar adresa unei probleme globale majore, si aume numarul crescut al accidentelor rutiere.

Diagrama proiectului lui Ionut Budisteanu

Diagrama proiectului lui Ionut Budisteanu

Oare romanii ar trebui judecati dupa aparente? Dupa ce au castigat mai multe premii in intreaga lume, romanii au aratat ca trebuie sa fie judecati dupa ceea ce stiu, nu dupa cum arata.

Brains, not Looks se adreseaza românilor. Noi, descendenti ai dacilor si ai romanilor, am aratat ceea ce putem face. Initiativa isi propune sa uneasca românii care s-au saturat sa piarda in fata aparentelor. Se adreseaza românilor care vor sa ramana cunoscuti prin ceea ce au facut, nu prin cum au  aratat.

Eu prin competenta ies in evidenta

Eu prin competenta ies in evidenta

Care ar fi profilul companiei care l-a angajat pe Luca? Este clar ca el lucreaza in domeniul Relatiilor Umane deoarece a studiat la Univesitatea Titu Maiorescu, Facultatea de Psihologie, lucru ce ii permite sa vorbeasca mai usor cu oamenii si sa anticipeze publicul tinta pentru companie. Compania care l-a „selectionat” pe Luca in lotul muncii o stie doar el si ii urez succes la noul loc de munca.

Eu cred in profesie. Altii in impresie!

Eu cred in profesie. Altii in impresie!

De ce as vrea sa promovez grupul Brains, not Looks? Pentru ca este o initiativa care deschide calea catre o tara mai buna. Cu pasi mici pornim pe drumul catre un viitor frumos. Astfel de initiative trebuie sa promoveze cunostintele unei persoane in vederea obtinerii unei slujbe, deoarece doar persoanele pretite pentru munca lor ne vor ajuta sa redobandim renumele tarii.

Toti romanii care doresc sa isi ajunga cat mai sus prin munca cinstita trebuie sa aiba drept slogan „Brains, not Looks!” pentru a demonstra ca nu conteaza cat de multe piedici ti se pun, ci cati pasi catre telul tau faci. Trebuie sa demonstram ca pe noi ne reprezinta cunostintele, nu aparentele.

Nu aparentele muncesc, ci cunostintele.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s