Economisim pentru viitor

Anul 2200. Omenirea a trecut prin multe schimbari. Anii 2000 il amenintau cu extinctia. Datorita lipsei de timp, omul a incercat sa gaseasca modalitati mai usoare de a face lucrurile si a poluat planeta pana in punctul in care temperatura globala crescuse cu 2 grade Celsius. Efectele acestei cresteri sunt:

  • Regiunea arctica va fi lipsita de gheata jumateate de an,
  • Atlanticul de Nord va fi lovit de uragane in zonele de coasta,
  • Seceta prelungita va lovi puternic productia de cereale si de carne,
  • Apar noi deserturi din cauza hiperaciditatii solului, ce nu va mai putea fi cultivat.
  • Ghetarii din Groenlanda incep sa dispara,
  • Recifurile de corali sunt in pericol, ele avand pentru planeta noastra aceeasi semnificatie pe care o aveau canarii luati de mineri in subteran pentru a detecta pericolul,
  • Insectele migreaza spre nord, distrugand padurile de pin alb din nordul SUA, paduri care reprezinta habitatul natural al ursilor grizzly
  • Insulele mici din Pacific dispar sub valuri.

Desi in pericol, omul si-a pastrat calmul si a gasit o solutie: au micsorat totul. Aceasta solutie era eficienta. Omul, micsorat de 10 ori, fabricile, micsorate de 10 ori, poluarea, micsorata de 10 ori.

Problemele erau rezolvate. Planeta devenise acum incapatoare, omenirea ajunsese sa numere 100 de miliarde si nu existau probleme. Era paradisul.

Desi dimensiunile se miscorasera, credinta lor crescuse. Omul devenise foarte credincios, se dusesera toate problemele legate de crime, furturi sau dorinte monetare. Desi omul incerca sa uite trecutul, tinea minte tot ceea ce il dusese la aceasta situatie.

Desi parea paradisul, totul are un sfarsit. Cresterea accelerata a populatiei isi va face simtita prezenta pana in anul 2300 si se va intoarce foametea. Solutii nu mai existau.

Oamenii de stiinta avertizasera ca o alta micsorare era periculoasa deoarece reactiile chimice si toate procesele din corpul uman puteau fi modificate si efectele nu erau pe deplin intelese. Cuceritori ai cerului, oamenii au incercat sa gaseasca planete pentru a fi locuite. Nu puteau sa revina la dimensiunile initiale datorita tehnologiei pe care nu o intelegeau inca.

Desi aveau la dispozitie viteza luminii,atinsa inca din anul 2050, existau alte probleme. Toate planetele gasite in Calea Lactee aveau un element in aer care imbolnaveau oamenii. Nu puteau fi studiate cauzele deoarece boala avea un efect rapid: ataca sistemul nervos in doar cateva ore, iar efectul fericit era paralizia. Cel nefericit este clar.

Omenirea se afla,ca in anii 2000,intr-o dilema imensa. Se faceau progrese in dezvoltarea unui homo nefarius care sa reziste unor noi medii, insa oamenii refuzau cu vehementa sa inlocuiasca parti din corpul lor cu tehnologie. Stiau ca doar tehnologia era de vina pentru ceea ce se intampla.

Pare un scenariu apocaliptic, insa totul este posibil daca nu se va face ceva cu poluarea.

Gama TET de la Arctic promite economie de timp si bani. Cum? Prin functii banale, dar utile.

De exemplu, masinile de spalat din gama TET pot spala in doar 14 minute cateva articole din bumbac cu un grad mic de murdarie. Economisind acest timp, poti sa duci gunoaiele reciclabile la un centru specializat.

Frigiderele din gama TET previn formarea ghetii, o problema pentru multi. In loc sa te lupti cu gheata, poti sa mergi la magazin si sa cumperi becuri economice sau alte lucruri care ajuta mediul.

Cu banii pe care ii economisesti in urma folosirii produselor din gama TET poti ajuta o companie sa incurajeze reciclarea sau sa ajuti un proiect care sa invete copiii in scoli despre reciclare.

Cu bani economisiti si cu timpul salvat poti face ce vrei.

Situatia de mai sus tine de domeniul SF-ului, totul este posibil in viitorul omenirii. Este un fapt cunoscut ca incalzirea globala este un proces natural, ajutat de industria care polueaza mult. Fiecare grad Celsius adaugat la temperatura medie globala este fatal.

Economisiti pentru un viitor putin mai frumos. E nevoie de munca pentru a evita adeverirea cartilor SF.

Cum fiecare domeniu are un consultant, tu poti fi Consultant in Electronomie. Nu exista limite pentru noi, putem face orice.

Gama TET

Gama TET

Cu acest articol m-am alaturat campaniei “Consultant in Electronomie”. Poti castiga saptamanal, in luna iunie, electrocasnice din gama TET. Vino si tu pe www.consultantinelectronomie.ro.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s