Legenda economisirii

Se spune ca acum mii de ani, banul abia aparuse. Omul nu stia cum sa il foloseasca, asa ca fiecare avea aceeasi cantitate de bani. Acestia ii erau momentan inutili omului care traia in intelegere cu semenii sai, hrana fiind impartita egal tuturor. Traia intr-un paradis care aduce putin cu Gradina Edenului. O lume in care Diavolul nu l-a facut pe om sa manance din Pomul Cunoasterii.

Desi pare un peisaj desprins dintr-un univers paralel, poate ca asa a fost inainte de aparitia banului. Totul incepuse bine, banul era oferit in mod egal tuturor. Pentru cateva sute de ani, nimeni nu a observat existenta acestuia. Erau folositi in general pentru decorarea hainelor.

Totul are un inceput si totul are un sfarsit. Banul a inceput sa isi faca simtita prezenta in societatea in dezvoltare. Oamenii au observat ca ar putea oferi bani pentru a avea mai multa hrana sau un loc mai bun. Au inceput sa stranga tot mai multi bani, tot mai multi cazand in aceasta capcana. Au aparut sa doreasca tot mai mult, banul devenise un drog.

Oamenii se certau din cauza banului, insa erau doar varful unui iceberg care ameninta Titanicul societatii noastre. Au inceput razboaie pornite de persoane sus-puse care doreau sa castige cu ajutorul altora. Oamenii nu mai cunosteau valoarea fericirii, cunosteau doar valorearea banului.

Banul dusese la razboaie iminente intre oameni, intre comunitati, intre tari. Banul devenise sinonim cu razboiul deoarece nimeni nu avea bani cu care sa isi plateasca pacea. Erau ca niste muncitori in vremea titanilor Americii: cei bogati erau Rockefeller, Morgan si isi maximizau profiturile, aveau bani pentru a trai in pace, iar restul oamenilor erau muncitorii care suportau maximizarea prin conditii grele de munca si salarii mici.

Pare un tablou pictat de tristetea societatii, o oglinda care reflecta toate defectele omenirii. Desi nu ar parea ca exista vreo cale de scapare, oamenii au reusit totusi. Din putinul pe care il aveau, au redus din cheltuielile inutile si au inceput sa puna bani de-o parte. In fiecare zi un banut, in fiecare saptamana mai multi banuti, in fiecare an mai multi bani, pana cand au avut suma necesara platii pacii. Desi acest lucru tine de trecut, si in zilele noastre mai exista razboaie cauzate din dorinta de putere.

 

Aceasta este legenda economisirii. Desi in zilele noastre inca exista acele razboaie, fie vazute, fie nevazute, fie din trecut, fie apartinand de un viitor sumbru. Fiecare legenda are un adevar la inceput, in cazul nostru razboaiele si economisirea.

Despre razboaie nu putem spune prea multe, sunt rezultatele dorintei de putere ale unor oameni ascunsi care au controlat omenirea de-a lungul timpului si care ne vor conduce in viitor deoarece oamenii nu au avut curajul sa se ridice la lupta in momentul in care ei s-au declarat stapani, este inevitabil.

Despre economisire putem vorbi foarte mult. Este una din dorintele noastre, sa avem bani pentru situatii negre cum a fost nevoia de cumparare a pacii in legenda. Dorim o suma mica de bani pentru o suma mica de obiecte. Asa cum se spune, bucuria vine din lucruri mici: o mica vila, o mica limuzina, o mica avere.

Noi suntem mult prea mici pentru visele noastre mari, insa avem destul timp pentru a ne putea cumpara o ora de alergat prin parc, o jumatate de ora de citit, o saptamana petrecuta alaturi de cei dragi, o viata petrecuta in pace si bucurie, in armonie cu noi insine.

Cu banii stransi prin rabdare ne putem cumpara tot ceea ce dorim. Devenim tot mai buni, pana ce ajugem Consultanti in Electronomie pentru noi. Cu banii stransi ne putem cumpara produsele din gama TET de la Arctic: frigidere care sa inghete timpul pentru a ne bucura de fiecare clipa, masini de spalat care sa ne tina mintea la fel de clara, cuptoare care sa ne tina bucuriile la fel de calde.

Acestea promit cel putin o economie de bani, timp si apa(in cazul masinii de spalat rufe). Informatii despre ele se gasesc aici .

Economisiti pentru voi, bucurati-va pentru voi, traiti pentru voi.

Gama TET

Gama TET

Cu acest articol m-am alaturat campaniei “Consultant in Electronomie”. Poti castiga saptamanal, in luna iunie, electrocasnice din gama TET. Vino si tu pe www.consultantinelectronomie.ro.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s