Inovatia

Inovatia. Acel neprevazut care schimba firul vietii. Acel lucru care coloreaza o lume alb-neagra. Actiunea care transforma un peisaj static in peisajul vietii noastre.
Literar, este cel mai important mijloc de caracterizare indirecta care scoate in evidenta personajul principal. Fiecare este personajul principal in povestea existentei sale. Unind toate aceste povesti obtinem cartea omenirii. Fiecare lupta cu proprii zmei care ii ameninta Imperiul Bucuriei.
In acest basm apare Inovatia. Este ajutorul care schimba intreaga poveste. Scoate din schitele unei ode un nou personaj. Este inarmat cu Hotarare, se apara cu Curaj si intreaga fiinta este strabatuta de curentul schimbarii. In venele sale se afla un ocean de Inovatie. Poarta steagul viitorului in lupta cu prezentul. Este mesagerul zeului Schimbare, un semi-zeu care doreste sa ne ofere un viitor, o schimbare, un semi-zeu care nu-si asuma aceasta titulatura. Isi ia numele de Inventator.
Fiecare dintre noi poate fi un inventator. Fiecare dintre noi poarta in suflet o scanteie de Inovatie care are nevoie de oxigenul noutatii pentru a porni un foc, un foc care trimite coloane de trecut catre cerul existentei, marcand intrarea pe scena schimbarii pentru un nou actor.
Un actor care recita un nou inceput in fata timpului pentru a-i demonstra ca titlul sau de Inventator va ramane scris pe paginile existentei, pe piatra de temelie a societatii. El va dainui prin ceea ce va realiza. Va fi etern prin amintiri.
In fiecare dintre noi se afla un Inventator. Este alter-ego-ul nostru care focalizeaza imaginea gandirii pentru a obtine fotografia rezultatului final. Orice Inventator are un aparat de fotografiat mai puternic decat telescopul Hubble cu care memoreaza sute de idei pe care le transpune in inovatii.
Toti suntem inovatii deoarece reusim mereu sa schimbam ceva. Schimbam o tristete pana ce aceasta devine o bucrie, o problema pana ce aceasta devine o amintire frumoasa.
Inovatia nu are o definitie exacta, nu apartine vreunui dictionar. Apartine omenirii care ii cauta o definitie, dar poate sa ii ofere doar un context. Inovatia se afla pe scena clipelor speciale, intre omul care se bucura de realizarea sa, fiind fericit ca a reusit sa se remarce si persoanele dragi care sunt in extaz datorita unei doze de inovatie combinata cu adrenalina. Este curajul pe care il avem in viata, intr-o viata in care suntem aceiasi copii care nu au uitat clasa I, un nou teritoriu. Inovatia este alaturi de noi in astfel de momente, in care pasim intr-un nou mediu: mediul nostru. Ne ofera stralucire in negura banalitatii, ne scoate in fata. Ne pune in evidenta, fiind lumina reflectorului de pe scena premierii existentei, loc in care suntem premiati pentru fiecare moment special: primim medalii din aur sufletesc pentru clipele frumoase, primim alinare pentru tristete, primim felicitari pentru inovatie.
   Un purtator al acestui „virus” este Constantin Pascu. De pe site-ul Premiile Inovatiei aflam despre dansul ca:
Constantin Pascu a realizat in anul 2000, in premiera mondiala, un aparat care purifica aerul in spatiile de locuit: distruge bacteriile din aer, retine praful si fumul de tigara, atmosfera devenind “ca in salina sau pe litoralul marin”. Instalarea acestui aparat costa atunci doar 480.000 lei!…
Inventia sa, purificatorul de aer Salin, i-a adus medalia de argint la a 30-a editie a Salonului International al Inventiilor.
Cele mai importante caracteristici ale purificatoarelor de aer Salin sunt:
* marirea rezistentei generale a organismului la raceli;
* actiune generala desensibilizanta in probleme alergice;
* de mare ajutor in rinite, sinuzite, laringite;
* rezultate favorabile in astm bronsic, bronsite astmatiforme, bronsite, bronsectazii, silicoze, recuperari in TBC, mucoviscidoza;
* somn linistit, odihnitor, stare de confort psihic;
* scaderea problematicii sforaitului;
* reducerea problemelor respiratorii ale fumatorilor;
* ajutor natural in renuntarea mai usoara la fumat;
* calitate deosebita a aerului care devine proaspat si placut respiratiei, cu asigurarea unui ambient interior placut.
Romanii sunt clar bolnavi de inovatie. Desi sunt putin cam intarziat sa promovez evenimentele locale de la Cluj(22 mai) si Iasi(23 mai), conteaza sa ajutam la premierea inovatiei.
Premiati inovatia, premiati romanii.
Reclame

Un gând despre &8222;Inovatia&8221;

  1. Pingback: Creativitatea, motiv de mândrie naţională? | DISCERNE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s