Premiem inovatia, premiem romanii

Fiecare dintre noi este special, insa mereu apare un om care are mai mult din acel special. Fie ca scrie foarte frumos, fie ca are o gandire mai buna decat majoritatea, fie ca este un bun sportiv, este putin mai special.

Fiecare dintre noi se descurca mai bine sau mai rau la un anumit lucru, insa uneori apare un om care depaseste asteptarile medii, ajungand un varf al lantului omenirii. Este un varf care iese in fata, aratand tuturor ca se poate.

Este un om vechi cu idei noi care trece peste pareri preconcepute.

Fiecare dintre noi este premiant la scoala vietii, fiecare invata lectii importante si reuseste sa treaca examenul, insa la concursurile existentei apar in fata oameni diferiti. Ei sunt diferiti si ofera diferente care se aduna oferind produsul finit al unei impartiri ale indivizilor . Fiecare este diferit, dar fiecare poate inova.

Ce este pana la urma inovatia? Este acel lucru pe care tu il faci pentru a te surprinde chiar pe tine. Ceva diferit care trebuie sa schimbe monotonia unei vieti obisnuite. Noi nu suntem obisnuiti cu obisnuitul deoarece vietile noastre sunt mereu interesante. Fiecare moment este unic, fiecare bucurie ne schimba, fiecare persoana draga ne arata ca suntem mereu la fel, suntem aceleasi persoane care se bucura de viata. Inovatia ne uneste pe toti pentru a ne aprecia. Ne uneste in comunitati in care fiecare este apreciat pentru ce stie. Fiecare lucru obisnuit este o invotatie mica pentru noi, insa vorbim despre adevaratele inovatii.

Oamenii care au riscat tot ce aveau sunt peste tot. Insasi civilizatia noastra a riscat totul pentru o viata mai buna in momentul in care hominizii au plecat din Africa catre teritorii noi. Oameni care au schimbat mentalitati si istoria sunt peste tot. Fie ca vorbim de generali care au condus armate in batalii ramase in istorie, fie ca vorbim de oameni de afaceri care au riscat sume imense pe posibilitati care nu le asigurau nimic, doar promiteau. Un exemplu, nu de la noi, este J.R. Morgan, un titan care a cladit SUA si care a riscat multe. Fusese initiat in afaceri de catre tatal sau care l-a invatat sa nu riste nimic, insa el a ales totusi sa mizeze pe curentul electric care aparuse recent si avea potential. Desi la inceput parea o investitie rea, Morgan a ajuns sa aiba un profit imens.

Sa revenim la subiect. Inovatia poate sa apara oriunde. Fie ca un agricultor necunoscut gaseste o metoda de a-si mari productia, fie ca un sef de santier gaseste o metoda de a termina o lucrare mai repede, toate lucrurile speciale sunt inovatii pentru viata noastra. Noi suntem adevarate inovatii care respira, se misca, traiesc.

Romanii au fost mereu exemple de inovatie. Un astfel de exemplu este Mircea Tudor care a inceput de la 14 ani sa inventeze, invatand singur electronica. A inceput ca o joaca, el facandu-si lucruri noi pe care nu si le putea permite din magazin. Este un model pentru noi, este o adevarata inovatie.

Este, din cate imi amintesc, primul om care a castigat de doua ori marele premiu la Salonul de Inventii de la Geneva, anul acesta participand cu Roboscan 2M Aeria. A fost premiat, inovatia a fost premiata.

Premiile Inovatiei premiaza, asa cum le spune si denumirea, inovatia. Eu sunt putin mai intarziat pentru a promova evenimentele locale din 22 mai de la Cluj si cel de pe 23 mai de la Iasi, insa ideea este sa promovam inovatia.

Rasplatiti ideile speciale cu apreciere si aplauze. Romanii merita. Premiem inovatia, premiem romanii.

Anunțuri

3 gânduri despre &8222;Premiem inovatia, premiem romanii&8221;

  1. Pingback: Creativitatea, motiv de mândrie naţională? | DISCERNE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s