Ne schimbam viata cu teatru

Noi suntem actorii unei piese de teatru pe scena existentei. Ne scriem viata ca pe un scenariu al unei piese ce ajunge sa se joaca in mintea noastra, amintindu-ne cine suntem, spunandu-ne mereu replicile pe care le uitam la nevoie, ajutandu-ne sa reactionam cum doreste scriitorul. Suntem personajele unei povesti frumoase,  o poveste fara sfarsit care se termina frumos.

In viata facem mereu teatru. Nu la acel mod, ci ne scriem destinul asa cum am scris mai sus. Desi Dumnezeu este marele tamplar ce ne-a cioplit din dragoste si praf de stele, noi avem magia de a ne tese destinul din plasa vietii. Noi suntem unici.

Teatrul este inainte de toate o arta. Omul este o arta, deci cele doua se imbina perfect. Asa cum am mai scris mai sus, viata noastra este un spectacol de teatru si voi explica de ce:

1. Publicul

Sunt toti oamenii. Cei care ne invata, cei care ne ajuta, cei care ne critica, cei care reprezinta pentru noi soarele de pe cer, cei care vor reprezenta bucuria vietii noastre. Este publicul care sta cu noi mereu. Este publicul care ne aplauda momentele de glorie in care replicile noastre depasesc asteptarile, in care reactia noastra este chimica, realizand o legatura la temperatura corpului intre actor si public, o reactie de simbioza intre elementul artistic si elementul critic.

2.Actorii

Toti suntem actori in spectacolul vietii noastre. Scriem in fiecare clipa cate un cuvant, fiecare cuvant fiind o parte din noi, o urma lasata in pamantul vietii. Acel cuvant ne reprezinta pe noi. Fie ca e vorba de bucuria simtita, fie ca e vorba de tristetea pe care dorim sa o alungam, fiecare lucru ne definitiveaza portretul din romanul vietii nostre. Fiecare zi este o nuvela in care se pune accent pe conturarea personajului principal, noi. Fiecare zi este ziua noastra, fiecare zi ne apartine. In fiecare clipa jucam rolul pe care il alegem. Suntem actori care trec de la bucurie la tristete, de la extaz la melancolie, dar nu ne prefacem. Fiecare lucru este adevarat, noi suntem adevarati. Nu suntem personajele unei povesti cu final fericit, suntem oameni cu o viata fericita.

3.Regizorii si criticii

Fiecare este regizorul propriului spectacol de teatru. Scriem un viitor asa cum visam plecand de la trecutul care se imbina cu prezentul. Spectacolul nostru nu are un timp precis, noi suntem eterni, va ramane pentru totdeauna scris numele in cartea timpului pe o pagina speciala, dedicata noua, care ne descrie viata.

Noi suntem cei mai mari critici ai nostri. Nu suntem niciodata multumiti de ceea ce am facut, incercam sa realizam ceva perfect, dar stim mereu ca cerem prea mult. Nu conteaza niciodata, e parte din noi aceasta incercare fara sorti de izbanda. Ne criticam fiecare moment in care nu ne-am bucurat la maxim, fiecare vorba spusa din suparare, fiecare fapta savarsita fara luciditatea bucuriei.

Viata noastra este un adevarat spectacol de teatru, dar trebuie sa luam mereu lectii. Cei mai buni profesori pentru noi se afla la Festivalul International de Teatru de la Sibiu, FITS mai pe scurt.

Tema acestui an este dialogul. Probabil cea mai grandioasa parte din arta. Dialogul intre artist si cititor sau ascultator, dialogul intre sculptorul ce isi imortalizeaza propria personalitate in lemn,piatra sau marmura si privitorul de rand ce admira geniul creator.

Daca exista elevi care doresc sa invete de la profesorii teatrului pentru a adauga acte la repertoriul vietii lor, Festivalul International de Teatru de la Sibiu este scoala perfecta.

Lectii cat mai usoare si sa treceti examenele vietii.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s