Caietul AR Skag

 

Mesaj pentru cititor: mai jos gasiti trei interpretari ale unei reclame, una glumeata, una mai melancolica si una putin mai metaforica. Trebuie ca fiecae sa fie inteleasa fiecare si apreciata sau nu.

_____________________________________________________________

-Tati, imi dai si mie iPhone-ul tau?

-De ce tati? Nu ti-am luat acum o luna Nokia Lumia 920 ca iti placea cum arata Windows Phone 8?

-Da` tati, da` la Lumia nu pot sa imi iau aplicatia Skag AR…

-Ce sa faci cu aplicatia aia? Iti gateste? Iti face tema la matematica cat tu te joci Angry Birds pe iPadul mamei tale?

-Nu tati, cat tu erai plecat la munca am comandat caietul Skay AG.

-Si cat a costat?

-Doar 22,32 RON.

-Ai dat tu 22,32 RON pe un caiet?

-Da, ca imi place. Tu nu ai dat mai mult pe un joc cu masini pe care l-ai dezinstalat dupa 5 minute pentru ca te-ai plictisit?

-Ai si tu dreptate…Si ce stie sa faca de 22,32 RON?

-Pai uite: iei caietul, descarci aplicatia, o deschizi si pui telefonul deasupra caietului si vezi pe telefon animalele. Poti sa vezi gorile, pasari colibri,vulturi, tigri, elefanti, delfini si lei.

-Cati lei? 5 lei? 100 de lei?

-Nu bani tata,animalul.

-Imi arati si mie cand iti vine caietul?

– Daca promiti ca ma lasi sa ma joc cu caietul cat vreau eu.

-Bine,bine…

_____________________________________________________________

-Doamna invatatoare, ce e acela un elefant? L-am gasit in cartea strabunicii mele de biologie.

-Elefantul a trait acum 100 de ani pe Terra. Era un mamifer foarte mare care a fost vanat mult pentru coarnele de fildes, iar rezultatul lacomiei il puteti vedea…Sau nu, pentru ca acum elefanti exista doar la Muzeul Trecutului de la Viena.

-Si gorila?

-Gorila era cea mai mare primata, ierbivora. Poluarea a dus la distrugerea padurilor tropicale in care traia si aceasta a disparut ca specie. Avem chiar pe perete o imagine a unei gorile.

-Pasarea colibri cum a disparut?

-Deoarece omul s-a extins tot mai mult si a lasat tot mai putin loc naturii, si florile care ii asigurau nectar ca hrana au inceput sa cedeze teren. Insectele au fost eliminate de substantele toxice folosite la culturi, iar pasarea colibri a ajuns sa isi piarda hrana din lantul sau trofic.

-Vulturul de ce nu mai e? Fiind carnivor, nu isi putea schimba mereu hrana?

-Ai dreptate, dar in acelasi timp iti scapa un lucru. Daca iti amintesti lectia de la istorie din clasa I, am vorbit atunci despre deciziile din 2050 de la Sarajevo prin care li s-au modificat structura genetica tuturor vietuitoarelor din padure pentru ca ele sa nu mai poata lua nicio boala si sa asigure hrana pentru populatia in continua dezvoltare. Se pare ca noile animale nu au mai asigurat necesarul de vitamine si proteine vulturilor, iar acestia se mai gasesc doar in Rezervatia Arieseni din tara noastra. Din nefericire, sunt doar holograme.

-Cred ca leul si tigrul au avut aceeasi soarta. Dar delfinul?

-Tot mai multi delfini s-au prins in plasele de pescuit ale navelor ce trebuiau sa asigure hrana oraselor aflate in dezvoltare, restul cred ca se intelege.

-Dar chiar nu mai putem deloc sa vedem pasarile colibri si leii alergand?

-Se mai poate…Acum o luna a fost relansat caietul AR Skag , facut initial in anul 2013. Trebuie doar sa descarcati aplicatia lor si sa o deschideti. Punand telefonul deasupra caietului, veti vedea cum magia aduce la viata aceste specii disparute de mult ce bucurau privirea oamenilor din secolul 21.

_____________________________________________________________

Magia. Probabil acel element ce ne schimba total viata. Este imprevizibilul dintr-un film de actiune care te tine cu sufletul la gura. Noua ne ridica sufletul mai sus de gura lumii, ne ridica tot mai sus pana ce ajungem in lumea noastra, o lume in care uitam de griji.

O lume in care pasc clipe frumose iarba din solul nostru, o lume in care aerul este pur si se simt miresme de bucurie, miresme dulci ce ne trezesc amintiri ale vietii noastre frumoase. Magia este materia ce accelereaza sinapsele pentru a ne duce intr-un loc frumos. Este o „boala” care ne coloreaza lumea gri, dar este o „boala” care nu ne afecteaza. Este o „boala” pe care nu o intelegem, o „boala” la care nu avem leac, dar nu il dorim.

Magia ne urmareste toata viata. Insasi viata noastra este magie, este fie rezultatul biologic, fie darul oferit de catre Dumnezeu, fie suntem rezultatul biologiei extraterestre, dar nu conteaza. Conteaza ca magia ne face unici . Intra in mintea noastra si ne ofera povesti cu Feti-Frumosi, ne ofera modele in viata, ne ofera clipe frumoase. Ne ofera o alta viata, combinandu-se cu viata noastra pentru a ne oferi o viata magica.

Mergem la scoala pentru a invata alte lucruri, dar nu putem uita magia. Ea ne-a invatat deja, ne stie mai bine decat ne stim noi,deoarece este o parte din noi. Este un organ extern abstract pe care nu il putem simti, dar stim ca este acolo. Este ca un inger pazitor pentru clipele grele.

La scoala nu uitam magia, ea se transforma. Ia forma pasarilor Colibri, delfinilor ,gorilelor, leilor, elefantilor, tigrilor, vulturilor. Nu mai suntem in clasa I cand ne temem de un nou univers, dar acel copil traieste in noi. Este acel alter-ego al nostru care ne tine sufletul in viata prin naivitate, prin puritate, prin existenta ce ne aminteste cine suntem,

Pentru a ne trezi la viata acea magie a copilului ce viseaza spatiul si infinitul exista caietul AR Skag. Nu ne aduce la viata un elefant pe care sa ne plimbam prin jungla oraselor, dar combina tehnologia cu magia. Nu trebuie decat sa ai un smartphone, aplicatia pentru Android sau iOS si caietul. Vei avea iar amintirea magiei care se afla in tine. Magie placuta.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s