Scrisoare deschisa catre Penny Romania

Draga Penny,
Tu te promovezi prin reduceri si promotii, insa nu te-ai gandit la reducerea numarului de becuri arse si la o promotie ce include pachetul Reciclare alcatuit din Motivatie, Viitor si Oameni?
Motivatie pentru ca trebuie sa ne intereseze reciclarea, sa fim ambitionati sa curatam natura.
Viitor pentru ca trebuie sa luptam pentru ceva, trebuie sa stim ca maine razboiul existentei ne va permite ofensiva.
Oameni pentru ca noi am declansat poluarea si tot noi trebuie sa imblanzim creatia scapata de sub control ce ne incolteste,ne vaneaza.
Trebuie intai sa ascultam o Sfanta Treime laica. Nu trebuie sa sune a erezie, vorbesc de bec,copac si om.
„Dragul meu om,
Traiesti intr-o societate de consum si muncesti intr-un supermarket bazat pe ideea de consum a populatiei. Iti luminezi viata cu clipe frumoase, inconjurandu-te de prieteni si familie si iti luminezi munca folosind becurile. Amintirile frumoase se sting asemeni stelelor ajunse la sfarsitul existentei, insa becurile se ard si ajung in armata poluarii ce planteaza bombe in lumea noastra. Avem nevoie de genisti care sa dezamorseze amenintarea asupra sanatatii noastre. Eu sunt un soldat ce a schimbat taberele care incearca sa iti ofere vorbe de duh inainte de a ajunge o amintire a duhului ce poate a salajdluit in el. Sunt un bec care a stat la soarele utilitatii si s-a bronzat prea tare pe plaja functionarii. Acum caut un unguent care sa ma vindece. Caut reciclare.
Sunt un bec care si-a descoperit lumina filamentului si a ramas cu lumina constiintei datorita luminii reciclarii.
„Draga omule,
Lucrezi pentru hartie intr-o societate bazata pe hartie. Primesti bani pentru comercializarea produselor invelite in hartie, carton si alte materiale artificiale.
Eu sunt un copac reprezentand natura. Am folosit de-a lungul timpului fotosinteza pentru a-mi obtine hrana. Tu trebuie sa folosesti alchimia pentru a transforma poluarea in reciclarea. Reciclarea trebuie sa fie aur pentru tine, un aur nepretuit ce sfideaza tezaurele lumii.
Din mine ai facut mobila, hartie si te-ai incalzit. Trebuie ca din vorbele mele sa iti mobilezi casa constiintei, sa iti asterni pe hartia timpului faptele bune si sa incalzesti nucleul reciclarii in jurul careia sa realizezi o orbita eliptica, imprumutand campul gravitational in care sa pui poluarea pentru a o trimite in exil. Sunt un copac, iar intre scoarta se afla povestea mea. Este scrisa in dialectul strabunilor in inelele de pe trunchiul meu, este poate un pastel ce cuprinde in cuvinte si rime nuante ale unui apus, poate un roman care descrie geneza sau o schita a unei piese de teatru care nu a apucat o materializare pe scena existentei.
Sunt un copac si imi iau din sol substantele minerale. Fiecare bec ars pe care il arunci in natura imi va ingreuna radacinile cu mercur, ma va ascunde sub o patura metalica. Nu vorbesc de mine fizic, ci psihic. Poate voi suferiu mutatii, poate voi fi prima victima a unei molime fara raspuns sau poate voi pierde propria constiinta. Ma voi pierde pe mine
Desi port coroana, iti cer ajutorul asemeni unui vasal ajuns la greu. Nu ma lasa la greu deoarece cuvantul tau este greu in balanta sansei mele.
Cu drag, al tau consumator de dioxid de carbon.”
„Dragul meu om,
Sunt, ca si tine, rezultatul evolutiei societatii. De la omul culegator care inca nu gasise o cheie catre praful de pusca, plasticul si bomba atomica
si nu dezgropase comoara revolutiei industriale ce i-a adus blestemul faraonului Poluare ce a revenit la viata dupa detronarea care poate nu a avut loc s-a ajuns la omul modern. Poate ca poluarea este un hibrid dintre rezultatele simbiozei arderii combustibililor fosili si razboaiele moderne.
Poate este un virus din spatiu ce s-a fixat in industria noastra si a inceput sa ne orbeasca luandu-ne peisajele, sa ne atace sacii alveolari din Plamanii Terrei. Ne ataca toti copacii.
Sunt,ca si tine, o fiinta pe baza de carbon, insa celulele corpului meu au nevoie de oxigen. Iti poti vindeca astmul provocat de gazele cu efect de sera recicland becurile arse. Ia lumina artificiala si strapunge straturile ce amplifica puterea soarelui ca o lupa si curata aerul pe care-l respiri, purifica straturile atmosferice cu aparatul reciclarii si transforma poluarea. Prin alchimie omul transform lucruri in aur, iar prin reciclare omul transforma forma materiala a poluarii in materie refolosibila. Fizica spune ca materia nu dispare, insa in razboiul reciclarii poate fi un soldat ce schimba taberele, tinand in maneca acele chei ce deschid minti inchise in fata schimbarii. O schimbare in bine.
Impodobeste copacul naturii cu lumini de sarbatoare, nu cu becuri arse.
Cu drag, al tau poluator consumator de oxigen.”

Apa poate fi considerata sangele naturii. Noi trebuie sa fim globulele albe care apara natura de virusul Poluare. Sangele apa nu se face, insa nu vorbim de omenire. Poate ca intr-o etapa indepartata a evolutiei umane, noi si natura ne aflam intr-o simbioza perfecta. O simbioza bazata de oxigen, carbon si azot in stare pura. Exista o teorie care sustine ca Terra ar fi un mare organism deoarece se adapteaza in permanenta pentru a sustine viata. In acest caz, nu comitem o crima cel putin morala cand taiem copacii, poluam apele si transformam solul intr-un amalgam de substante hranitoare si nitrati,fosfati si alte substante chimice? Asa cum noi suntem o prada usoara in fata informatiei care ne poate oferi pareri gresite si o directie opusa viziunii noastre, si copacul poate fi derutat  de acestea. In cautarea sa poate sa intalneasca substantele de mai sus si sa le considere bune. Trebuie sa transformam informatia a ceea ce este poluarea in informatie naturala care sa curete solul pentru a oferi informatia minerala copacilor. Noi suntem sensul informatiei pentru a schimba puterea de intelegere a omenirii. Trebuie sa intelegem ca reciclarea este elementul ce ne completeaza pe noi si ne purifica mediul.

Trebuie sa fim soldati ce inmaneaza generalilor prada de razboi. Trebuie sa le oferim veteranilor de la Recolamp becurile arse pentru a le da sansa de a transforma razboiul poluarii in pacea reciclarii.
Costurile sunt 0, iar avantajele sunt 1000 si una ca noptile lui Aladin. Noi suntem duhul magic care poate sa implineasca dorinta unei lumi fara poluare.
In concluzie,Penny Romania, puteti sa adaugati la tombolele voastre si una la care natura castiga mereu. Nu masluita sau aranjata, ci planuita cu atentie si tratata cu seriozitate. Viata e un joc, insa are si momente in care trebuie sa punem totul in joc ca la poker. Miza este mare, insa mizam pe cartea reciclarii.

Acest articol face parte din a doua etapa a campaniei ” Convinge o companie din orasul tau sa recicleze becuri in cadrul actiunii Recesamantul Becurilor Arse din Romania” demarata de Blogalinitiative si Recolamp .

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s