Scrisoare umanizata

Gasiti aici primul si al doilea articol, scrisori de la poluant si poluata. Urmeaza sa isi spuna parerea si poluatorul.

Draga omule,

Aceasta scrisoare nu vine din viitor, nu a aterizat dintr-un meteorit intr-o explozie datorata trecerii prin straturile atmosferei.

Este o scrisoare de la alt poluator, de la alt om.

Nu iti scriu din perspectiva unui semizeu ce isi cere titlul de Anunnaki, ci din perspectiva altei fiinte efemere ce poarta in plamani pacatul poluarii. Nu vreau sa iti impun un decalog pentru viata ta, vreau ca acest monolog sa te invete sa protejezi.

De ce nu iti impun nimic? Pentru ca binele vine din propria constinta, nu pot controla traficul gandirii tale si nu pot fugi dupa viitorul tau pe calea destinului. Ti-ai bazat lumea pe plastic si,asemeni divinizarii vitelului de aur din Vechiul Testament, ti-ai inchinat traiul poluarii. Evolutia industriala te-a ajutat, insa este si cancerul existentei tale.

S-a instalat in organismul societatii si ti-a atacat in prima instanta plamanii. Miliarde de tone de gaze ti-au transformat casa intr-o sera, o sera in care esti pregatit pentru masa timpului ce iti va rasplati cultura de monoxid si dioxid de carbon. 

Fara drept de apel, ochii vietii tale au fost asediati de degajari de noxe ce ti-au rapit vederea: ti-au colorat apele pure, ti-au lovit cerul de cristal ce capata vanatai langa fiecare fabrica.

Acest mare avocat ti-a atacat intreaga fiinta. Ti-a devastat casa cu ajutorul ignorantei tale. Ti-a luat drepturile, s-a stabilit in sistemul digestiv mental. Ti-a dat perceptii virtuale asupra lumii tale, luandu-ti vederea ca lui Saul.

S-a hranit cu credinta ta intr-o viata frumoasa, lasandu-te fara vitamine ale sufletului.

Trebuie sa cauti un Iisus pentru existenta ta, care sa iti lumineze viziunea si sa iti dea taria pentru a-ti ingriji gazda. Trebuie sa platesti chiria pentru viata traita. Trebuie sa platesti verde Planeta Albastra.

Ai zile negre si nopti albe pe Planeta Albastra, te speli cu ploi acide, respiri toxine si iti otravesti propria hrana. Te otravesti pe tine.

Trebuie sa schimbi copacul vietii. Pentru inceput, te poti ocupa de becuri. Ele, asemeni unor plante parazite, si-au infipt „crampoanele” ca vascul in vasele liberiene ale naturii. Acum, acesta arata ca un pom de Craciun, insa acum nu se va celebra nasterea Mantuitorului. Este Craciunul poluarii ce isi sarbatoreste instalarea in noua ei casa redecorand-o.

Poti duce acesti mici pui ai marelui parazit la centre speciale de colectare. Pui ce nu au nico vina, mici omide ce trebuie reciclate pentru a deveni niste fluturi care sa ne lumineze privirea, vinecandu-ne retina mintii si curatandu-ne putin marea casa a naturii. Putin pentru ce a fost, mult pentru ce va urma.

Cu drag, al tau emitator de dioxid de carbon si vorbe de duh

In natura intalnim rece si cald, intuneric si lumina, bine si rau, insa omul reprezinta perfect ideea extremelor.

In cazul poluarii, omul protejeaza natura pentru oamenii ce o ranesc indirect.

Mici furnici modificate de genetica constintei lucreaza in permanenta pentru a curata in urma „petrecerii” industriei. Munca lor este titanica, de multe ori depasindu-le posibilitatea de riposta. Acestia stau in garda la croseele poluarii ce le sufla in fata moarte. Omul polueaza si isi otraveste casa.

Pe pielea naturii raman rani ce sangereaza. Eruptii vulcanice ne ameninta cu ploi de foc, cutremure ne sa ne „miste” sufletul, lovindu-se de betonul rece si  ignoranta majoritatii, valuri uriase incarca sa ne spele de poluare. Insa suntem singura calamitate ce ne ameninta existenta. Ne atacam cu pericole nucleare, instalam razboaie cu degajari de vieti umane in urma carora ne facem rau noua si planetei noastre. Solul, clima, cerul, toate sunt in armonie si sufera datorita intereselor si dorintei de cucerire si stapanire a unor persoane avide pe putere.

Noi avem adevarata putere. Actionati cu constinta impacata, vindecati ranile naturii, bandajati fracturile solului prin plantarea copacilor, reciclati pentru a curata trecutul. Omenirea are nevoie de un nou trecut, un nou prezent, un nou viitor. Toate pot exista cu ajutorul nostru. Convingeti companiile din localitatea voastra sa recicleze becurile arse. Gasiti aici informatiile necesare.

Gandeste verde pentru un suflet alb. Curata petele lasate de greseli, sterge-le din istoria naturii.

Reclame

Un gând despre &8222;Scrisoare umanizata&8221;

  1. Pingback: Castigatori campanie Recolamp

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s