Platim cu cardul 2

Taxele și impozitele pentru case, terenuri și mașini, dar și amenzile, pot fi plătite cu cardul în 188 de primarii, ONLINE sau la POS-urile instalate la ghișeele administrațiilor fiscale. Pe internet, numărul primăriilor care acceptă plata taxelor și impozitelor aproape s-a triplat în 2012, la 95 de municipalități.

De asemenea, contribuabilii își pot achita taxele la 18 infochioșcuri instalate în supermarket-urile și mall-urile din sectoarele 2 și 6 din București și Ploiești.

Mai mult, taxele și impozitele locale pentru sectoarele 2, 3 și 4 din București, Cluj-Napoca și Târgu Mureș pot fi plătite cu cardul în nouă locații special deschise în perioada 4 – 31 martie în centre comerciale, ca urmare a unui parteneriat între Visa Europe, băncile membre din România și primării.

Totuși, acceptarea nu a ajuns încă la nivelul la care fiecare român să poata beneficia de această alternativă mai bună a plății taxelor și impozitelor, iar cetățenii din localitățile unde se acceptă plata cu cardul nu sunt informați corespunzător cu privire la avantajele acestei modalități de plată.

Astfel, a fost creată o aplicație informativă pe Facebook prin care contribuabilii pot afla detalii privind modalitățile de plată a taxelor și impozitelor locale cu cardul, beneficiile plătii cu cardul și despre competiția națională de plată a taxelor și impozitelor locale cu cardul.

Asa cum scrie mai sus, in loc sa mergeti pana la primarie si sa stati la cozi interminabile(cozile lungi si dese, cheia marilor succese-  adaptare) datorita persoanelor care s-au trezit ca nu au scos destui bani, ca nu sunt gasiti in nu stiu ce baza de date, ca au fost anuntate de o suma mai mica sau ca trebuie sa mai dea cineva o moneda de un ban(aia mica si galbena care e mai rara decat un unicorn), puteti merge linistit si sa terminati treaba in 5 minute deoarece se poate plati cu cardul. E mai mic decat un teanc de bani, platiti repede si puteti fi si mandru cand vedeti cat v-a mai ramas pe card(daca a mai ramas ceva).

De ce ar fi mai util sa platesti cu cardul?

Deoarece nu exista riscul de a nu gasi o parte din bani si de a deranja celelalte persoane aflate la coada(pentru ca trebuie sa recunoastem un lucru: daca noi am sta la coada si cineva ar face asta, ne-ar lua toate supararile din lumea asta si de pe lumea cealalta). Doar scoti cardul, platesti si ai plecat.

Poti plati cu cardul impozitele(pe respiratie, pe existenta, pe inteligenta), amenzile(pentru viteza prea mare, pentru stationare in locuri nepermise, pentru scandal facut de fata cu nenea politistu` etc.), acest lucru fiind posibil in  188 de primarii(poate si tu stai pe acolo).

Avantajele platii cu cardul sunt:

1. Comision zero la plata cu cardul a taxelor si impozitelor.

2. Economisirea de timp prin evitarea drumului la bancomat.

3. Siguranta sporita datorita eliminarii riscurilor generate de manevrarea numerarului (furt,pierdere) si obligativitatii aprobarii oricarei tranzactii de catre posesorul cardului (prin codul PIN sau semnatura). 

4. Valorificarea diverselor oferte puse la dispozitie de catre banci exclusiv pe carduri, cum ar fi cash-return sau rate fara dobanda.

5. In ceea ce privește platile online, principalele avantaje vizeaza in special confortul contribuabililor: tranzactiile se pot efectua de oriunde, 24 de ore din 24, inclusiv sambata si duminica, in conditii de securitate recunoscute pe plan international.

Comisionul zero clar le convine tuturor, economisirea timpului ar fi perfecta daca noi am mai avea timp.

Siguranta este clar cel mai mare avantaj. Una e sa te vada toti cutitarii(a se citi Bruce Lee de Romania) cu banii de impozit si sa te alegi cu amenintari cu moartea tuturor neamurilor tale(probabil si a celor moarte daca incepe sa te injure) si alta e sa ai cardul pus frumos in portofel. Pe ala il ascunzi unde vrei, plus ca nu poate face nimic cu el daca il ia – nu tu PIN sau semnatura, nu tu bani.

La 4 nu ma bag ca sa nu induc eu mai rau in eroare, iar la 5 sunt situatii clasice: din greseala iti pune ca termen de plata o zi de duminica, iar cei de la primarie se duc la spart seminte/vazut de meci. Tu, ca un om modern aka homo sapiens sapiens,  te duci cu plasticul(sau ce e materialul din care e facut marele card-cunoscut si drept cheia de la poarta shoppingului), platesti si gata.

Inscrierea in aplicatia de pe ww.impozitecucardul.ro iti poate aduce unul din cele doua smartphone-uri Samsung Galaxy S III acordate prin tragere la sorti(nu e cea mai corecta alegere, dar e treaba lor), deci platesti inteligent si primesti ceva inteligent. Si scump.

Daca platesti cu cardul, iti poti ajuta orasul sa devina „Orasul Viitorului” . Pe langa acest titlu, orasul va primi o expozitie tehnologica atractiva, deci castigi si pe plan social, si pe plan economic. Orasul castigator va fi desemnat in functie de numarul de plati cu cardul raportat la 1000 de locuitori. Cele 6 sectoare din Bucuresti se pun individual.

Succes la pierdut de bani si la castigat de avantaje.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s